Znanja
StoryEditor

Deseterac koji mijenja PR industriju

06. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Dinamičnost, neprestani razvoj i učenje pa i mogućnost da se jasno vidi i izmjeri koliko im je rad učinkovit samo su neki razlozi zašto piarovci vole svoj posao. Liderovo posebno izdanje ‘PR - odnosi s javnošću’ objašnjava još mnogo razloga da svi posvećeni odnosima s javnostima stalno budu spremni na reakciju, proakciju, a i kreaciju.

Ne samo da je tržište puno kompanija sa štedljivim proračunima potaknulo PR industriju na preslagivanje, nego je i seoba u virtualne ili mobilne sfere zaslužna za promjene koje se upravo događaju. Analizom superherojskog inoviranja komunikacije koje je na djelu, otkriva se i deset trendova koji mijenjaju PR industriju. Liderovo izdanje ‘PR - odnosi s javnošću’ donosi i taj deseterac, a s poštovanjem predstavlja i prvih 24 profesionalaca s priznanjem struke na domaćem tržištu. Odabrala ih je organizacija Hrvatska udruga za odnose s javnošću i dodijelila im je status ‘certificiranog stručnjaka za odnose s javnošću‘.

Prikazano je u ovom posebnom izdanju i kako su agencije još u celibatu zbog Vladine odluke iz srpnja 2012. godine, kako struka zaziva bolju kontrolu vlastite učinkovitosti, a i kako su prsti stručnjaka za odnose s javnošću i u lobističkom medu.

Među ostalim, razotkriva se i novi fenomen - ‘matchmaking’ na virtualnim platformama. Kako rade provodadžije koji spajaju medije, PR agencije i njihove klijente odnosno sve druge možebitne izvore informacija, također se može doznati čitajući izdanje puno osobnih iskaznica PR agencija. Onima kojima je draži osobni kontakt od virtualnih ‘matchmakera’ otvoren je i taj prozor u kanal komunikacije u izdanju ‘PR odnosi s javnošću’ koje je na tržištu uz Lider od 7. studenoga (6. studenoga u Zagrebu).

27. travanj 2024 19:31