Znanja
StoryEditor

EFFECTUS: Integracija kao svjetonazor

10. Rujan 2014.

Sjećate se mobilnih telefona prije 10-ak godina, bili su samo to – mobilni telefoni kao vrhunac tehnologije?

Danas su to "pametni telefoni" - modeli koji integriraju funkcije osobnog digitalnog asistenta i mobilnog telefona. Prenosivi uređaji za slušanje glazbe i pregledavanje video materijala s integriranim kamerama, ekranima osjetljivim na dodir vrhunske rezolucije, GPS navigacijom, igricama. I još k tome on-line.

EFFECTUS-ova programska koncepcija također je primjer uspješne integracije. Preddiplomski stručni studij Financije i pravo prvi je stručni (proffessional) studij u RH koji u svom nazivu sadrži pravo i koji cjelovito integrira brojne pravne, interdisciplinarne financijsko-pravne i ekonomske predmete.

Studij daje znanja i vještine iz područja poslovnog prava. S druge strane, razumijevanje novca i poznavanje financija zaokružuje ga u smislenu cjelinu, a naročito je važno da je to znanje praktično upotrebljivo.

Ivana Gažić, MBA, Zagrebačka burza, Predsjednica Uprave

Suradnja s Effectusom od početka je izvrsna, a studenti s kojima smo se susreli kroz razne oblike usavršavanja na Zagrebačkoj burzi pokazuju visoku razinu znanja. Interdisciplinarni studij vrijedan je doprinos kvaliteti budućih djelatnika financijskoga sektora jer u njemu je - uz prijeko potrebna ekonomska znanja - danas gotovo nemoguće raditi bez poznavanja i pravne materije.

Dragutin Ranogajec, Hrvatska obrtnička komora, Predsjednik

Hrvatska obrtnička komora ima višegodišnje iskustvo u strukovnom obrazovanju i svjesna je važnosti i potrebe povezivanja realnog sektora i obrazovanja na svim razinama. Stoga ćemo studente Effectusa, čija nas je kvaliteta, znanje, radne navike i etika ugodno iznenadila, i ubuduće rado primati na praksu. Vjerujem da će u budućnosti ova vrsta studija biti još više prepoznata od strane poslodavaca.

27. travanj 2024 06:12