Znanja
StoryEditor

HOK i Visoko učilište Effectus potpisali Sporazum o suradnji

14. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec i dekan Visokog učilišta Effectus - visoke škole za financije i pravo dr.sc. Robert Kopal, potpisali su danas Sporazum o poslovnoj suradnji, kojim se utvrđuju okvirna područja i načini akademske i poslovne suradnje.

Predsjednik Ranogajec istaknuo je kako se ovim Sporazumom treba omogućiti dvosmjerna komunikacija dviju institucija.

 - HOK ima višegodišnje iskustvo u strukovnom srednješkolskom obrazovanju i svjestan je važnosti povezivanja realnog sektora i obrazovanja. Samo spoj prakse i znanja može doprinijeti izlasku iz krize, povećanju konkurentnosti i povlačenju sredstava iz EU. Stoga ćemo rado prihvatiti studente Effectusa na praksu i prenosit im znanje - kazao je Ranogajec.

Dekan Kopal naglasio je kako se Sporazumom otvara više područja suradnje, prije svega veća strukovna involviranost, odnosno ukjlučenost studenata u tržište rada, kao i suradnja na EU projektima.

- Stručna praksa za studente je vrlo bitna i HOK nam je u tome strateški partner. Praktična nastava trebala bi biti omogućena u HOK-u, a isto tako i kod obrtnika. Cilj je i da studenti koji završe studijski program financije i pravo što prije nađu posao - rekao je Kopal.

HOK i Effectus razvijat će međusobnu suradnju u tri područja. Prva su aktivnosti studenata (izvođenje obavezne stručne prakse; izvođenje praktične nastave i istraživanja za potrebe nastave), a slijede studijski programi koji uključuju međusobnu suradnju u pravcu unapređenja kvalitete postojećih i razvoja novih studijskih programa EFFECTUS’a prilagođenih poslovnom okruženju i potrebama razvoja struke i tržišta rada; izvođenje studijskih programa i prijenos iskustava i znanja iz prakse u nastavi na EFFECTUS-u preko individualnih mentorstava za vrijeme studentske prakse ili preko izvođenja predavanja.

Naposlijetku, surađivat će i u ostalim aktivnostima od zajedničkog interesa kao što su promotivne aktivnosti, te zajednički nastupati na sajmovima, izložbama, skupovima i drugim javnim događanjima koji promiču suradnju gospodarstva i obrazovanja.

26. travanj 2024 09:52