Znanja
StoryEditor

Jesen je najbolji dio godine kada se stvaraju temelji za poslovni uspjeh

08. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Zaposlenici često rade grešku i pri kraju godine se možda i previše opuštaju. No listopad je mjesec kada se nakon dugog ljeta, te još pomalo ležernog rujna, u potpunosti moramo uhvatiti u koštac sa realnošću.

Zadnji kvartal godine period je kada treba krenuti u akciju, bilo da tražite novi posao ili se borite za promaknuće na starom radnom mjestu.

– Sada je trenutak kad trebate procijeniti kojim putem ćete krenuti, koje greške ispraviti, te sve to okrenuti u svoju korist - smatra Nicole Williams, poslovna konzultantica mreže Linkedina. Ona spominje neke savjete koji bi vam trebali pomoći u napredovanju u karijeri, a vezani su uz ovaj period.

-Poslovni ljudi vole donositi velike novogodišnje odluke, te tako ono što se događa na jesen stavljaju u drugi plan. To je pogrešan pristup. Važno je završiti staru godinu što je bolje moguće - kaže Williams. Ako znamo da je ljeto često sporiji i opušteniji dio godine, onda imamo još jedan razlog zašto se sada potruditi.

Božićni praznici, Nova godina, i slavljeničko raspoloženje mnogi smatraju otežavajučim okolnostima u potrazi za poslom. No, Williams misli suprotno, te tvrdi kako trebate ove nepogodne okolnosti pretvoriti u vaše prednosti i iskoristiti trenutak kada ostali mogu pasti u lagani zimski san. Taj period, ako već ne možemo naći posao (u Hrvatskoj sigurno još i teže nego u Americi), možemo iskoristiti za pripremu. 

– Zadnja četvrtina godine je vrijeme kada se stvaraju veze i poznanstva. Preporuke i dobre riječi trebali pasti na plodno tlo u periodu nakon 1.siječnja, kada se poslovično stvara najveći broj novih poslovnih šansi - izjavila je djelatnica Linkedina.

Ona također misli kako je ovaj period najbolji za organiziranje osobnog života, te za pronalazak smjernica kako ga uskladiti sa karijerom

28. travanj 2024 02:40