Znanja
StoryEditor

Kada i zašto vam trebaju odnosi s javnošću?

08. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Ako razmišljate o proširenju, promociji ili boljoj komunikaciji s klijentima treba vam dobra komunikacija.

Mnogi ljudi često poistovjećuju marketing i PR, što zbog nepoznavanja značenja ta dva pojma, a što zbog tradicionalo usađenog mišljenja kako je "to ista stvar". No, nije. Marketing se bazira na tržišnoj razmijeni i nalazi se u sferi ekonomije. Odnosi s javnošću, pak ulaze u sferu komunikologije i služe kao dodatna potpora marketingu, dok im je primarna funkcija njegovanje odnosa s partnerima, potencijalnim suradnicima i klijentima. Jednostavnije govoreći, marketing vam može u poslovanje uvesti novog suradnika, ali PR je taj koji će ga i zadržati. Dobra PR strategija će vam smanjiti opseg posla i pomoći u usmjeravanju komunikacije prema ciljanoj publici u pravo vrijeme.

Kako bi imali što bolji uvid u važnost ovog sektora, portal Public relations Sydney donosi pet razloga zašto su važni odnosi s javnošću.

1. Ciljana skupinaOodnosi s javnošću će prvo pažnju posvetiti ciljanoj publici. Bez toga, vaša poruka neće biti prihvaćena ili shvaćena što znači da će svi napori koje ste uložili u određeni projekt propasti.

2. Ključne porukeU odnosima s javnošću ključan dio razgovora, maila, pisma i sličnih oblika komunikacije je naglašavanje bitnoga. Glavni dio poruke i javljanja je ono što želite posebno istaknuti ciljanoj skupini na način da oni to brzo i jednostavno uoče, ali i zapamte.

3. Ciljajte na prave medijeKada znate kome se obraćate i što im želite poručiti, odredite na koji način ćete se oglašavati i kojim medijima poslati priopćenje. Ako pošaljete vijest o novom proizvodu za kosu mediju koji je specijaliziran za automobilsku industriju, vaši napori neće imati nekog pretjeranog smisla.

4. Izmjerite uspjehKada koristite odnose s javnošću, pratite prednosti i benefite nastale u poslu. Strategija odnosa sjavnošću će omogućiti mjerljive podatke i uočavanje postizanja ciljeva.

5. Bolja komunikacijaPR omogućava bolju ciljanu komunikaciju, ali i poboljšava odnose s kupcima. Ovaj segment poslovanja dobro zna kako nema pitanja na koje se ne može odgovoriti, samo je pitanje na koji način što reći.

28. travanj 2024 14:13