Znanja
StoryEditor

Koji hrvatski poslodavac ima najsretnije zaposlenike?

16. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

U prosincu 2012. godine u organizaciji portala MojPosao počelo je istraživanje o Najboljim poslodavcima za 2013. godinu.

Sudjelovanjem u istraživanju poslodavci dobivaju odgovor na pitanje jesu li i u kojoj mjeri njihovi zaposlenici zadovoljni radom u tvrtki. Istraživanje je anonimno, a upitnik sadrži 80 pitanja iz sedam ključnih područja. Tvrtke koje su sudjelovale u prošlom istraživanju najvišu su ocjenu dobile za lojalnost. Titulu najboljih u 2012. odnijeli su Metro Cash&Carry u kategoriji velikih tvrtki, DHL International u kategoriji srednjih tvrtki, dok je među malim tvrtkama najzadovoljnije zaposlenike imalo Red Bull Adria. Hoće li ponoviti izvrstan rezultat, biti će poznato krajem 2013.

I ove će godine hrvatske tvrtke dobiti priliku usporediti svoje rezultate s tvrtkama u regiji budući da MojPosao nastavlja suradnju s vodećim portalima za zapošljavanje u Srbiji – Infostud.com te Bosni i Hercegovini - Posao.ba.Uz istraživanje o najboljim poslodavcima, četvrtu godinu za redom, održava se i izbor za Najbolje HR prakse, odnosno prakse s područja upravljanja ljudskim potencijalima. Izbor je zamišljen kao priznanje predanom i planskom radu tvrtki, timova i pojedinaca koji su uspješni u upravljanju ljudskim potencijalima. 

Podsjećamo, nagradu za Najbolju HR praksu u 2012. godini dobio je Valamar hoteli i ljetovališta za projekt ‘Valamar akademija za buduće direktore hotela i voditelje odjela u hotelu‘. ‘Valamar akademija za buduće direktore hotela i voditelje odjela u hotelu‘.Ovogodišnje istraživanje o Najboljim poslodavcima i izbor Najboljih HR praksi podržavaju: Selectio d.o.o. kao Stručni partner te Lider i Otvoreni radio kao Medijski partneri.Sve zainteresirane tvrtke mogu se uključiti u istraživanje o Najboljim poslodavcima i izbor Najboljih HR praksi do 1. listopada ove godine. 

26. travanj 2024 21:00