Znanja
StoryEditor

Koji su glavni problemi zaposlenika koji rade od kuće?

18. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Otprilike 4 milijuna ljudi radi od kuće na razne načine - u punom radnom vremenu, na pola radnog vremena ili u nekom drugom obliku. Rezultat je to istraživanja provedenog u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Za populaciju koja se približava brojci od 64 milijuna stanovnika, od čega je polovica zaposlena, to je bitna brojka.

Kada je riječ o radu od kuće na pamet nam odmah padaju mogućnosti koje takav rad donosi, kao što su gledanje televizije ili obavljanje nekih kućanskih zadataka za vrijeme radnog vremena.

Guy Clapperton je, međutim, radeći istraživanje za svoju knjigu ‘The Smarter Working Manifesto‘, otkrio da postoji povjerenje da će zaposlenici biti produktivni bez obzira na radno mjesto.

Tri su glavna problema zaposlenika koji rade od kuće.

Prekovremeni rad

Jednom kada se zaposlenici naviknu na rad od kuće, bez problema koje stvaraju javni prijevoz i gužve, najčešće nastave raditi i nakon kraja radnog vremena. Zbog toga su umorniji i izloženiji stresu, a velike su šanse da će zbog toga patiti i njihov obiteljski život.

Izostanak podrške kolega iz ureda

Poslodavac koji zapošljava osobu koja radi od doma očekuje sve što takav radni odnos donosi.Ostali zaposlenici u uredu često nisu tako puni razumijevanja i pretpostavljaju da radni rezultati u takvim radnim odnosima pate zbog, recimo, Svjetskog nogometnog prvenstva ili školske predstave.Povjerenje je bitno, stoga bi svi zaposlenici neke tvrtke trebali vjerovati u koncept rada od kuće kako bi odnosi funkcionirali.

Kućna tehnologija

Kada neki zaposlenik radi od kuće, puno stvari ovisi o njegovoj internetskoj vezi. Ona može biti brza i savršeno funkcionirati, ali isto tako ne mora.

Na koncu, najbitniji su rezultati. Mjesto rada je potpuno nebitno ako su pravi zaposlenici na pravim pozicijama i uspješno izvršavaju svoje zadatke.

03. svibanj 2024 08:17