Znanja
StoryEditor

Koliko kava baš morate popiti?

24. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Da bi bili uspješni u poslu, jačali korporativnu kulturu, umrežili svoje znance i mogli računati na njihovu pomoć u krucijalnim poslovnim i osobnim trenucima, jednostavno se mora ići na kavu. I to barem 50 puta - s različitim ljudima.

Vrijednost pravila o ’50 kava’ detaljno je objašnjena u novom broju Koncepta, Liderova ‘Business to Business’ izdanja.

Uz ispričnicu za kavopije i one kojima šefovi besmisleno prigovaraju da gube vrijeme na kavama, Koncept donosi i mnogo priča koje bi se mogle svidjeti i šefovima. Primjerice, nudi odgovor na pitanje je li moguće prijateljstvo između šefa i ‘običnih’ zaposlenika, a pokušava razumjeti i sve one koji su ikad morali reći četiri često sudbonosne riječi: ‘Više te ne trebam’. I onima koji će ih kad-tad morati izgovoriti u poslovnim situacijama nudi upute kako na što bezbolniji način prekinuti radni odnos. Rješenje je tu i za one koji se žele riješiti papirologije. Koncept savjetuje kako si olakšati život bespapirnim poslovanjem – slijedeći 14 koraka.

U stalnim Konceptovim rubrikama o financijama, HoReCa kanalu, ljudskim potencijalima, konzaltingu, poslovnoj sigurnosti, telekomunikacijama, IT procesima, transportu i logistici stručnjaci i ovaj put poduzetnici nude svoje savjete i iskustva o gorućim problemima. Primjerice, opraštamo se od operativnog sustava Windowsa XP, omiljenog među malim i srednjim poduzećima. Dok su ga se njegovi proizvođači u Microsoftu odlučili odreći i uskratiti mu podršku uvjereni da je vrijeme za suvremenije sustave koji pokreću računala, Koncept donosi ideje kako njegova zamjena može proći bezbolno za one koji su ga dosad koristili. Tri alternativna, a još k tome besplatna operativna sustava, mogla bi u tome uvelike pomoći.

Umjesto da kuka zbog odljeva mozgova, Koncept s ponosom predstavlja neke najznačajnije ekspate, gastarbajtere novoga kova. To je ona vrhunska poduzetna i znanstvena elita koja radi na ključnim mjestima u najprestižnijim svjetskim ustanovama i kompanijama, a potiče iz Hrvatske.

Inspirativno, osobito onima koji razmišljaju o vlastitim ‘startupoima’ ili ulaganjima, mogla bi poslužiti i priča o uzletu deset ‘industrija’. Koji će radni deseterac donijeti zaradu u godinama koje slijede može se, također, doznati u novom broju Koncepta koji je na tržištu uz Lider od 25. travnja (24. travnja u Zagrebu). Nestrpljivima, eto malog ‘nagovještaja’: osim za robote i tehnofile i dalje se isplati raditi, primjerice, za djecu i starce.

28. travanj 2024 12:40