Znanja
StoryEditor

Mala i srednja poduzeća budućnosti - primjeri iz Velike Britanije

19. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

U srijedu će se u organizaciji Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, UK Trade & Investmenta i ZIP – Zagrebački inkubatora poduzetništva održati konferencija ‘Mala i srednja poduzeća budućnosti – primjeri dobre prakse iz Velike Britanije‘.

Konferenciju će otvoriti britanski veleposlanik u Hrvatskoj David Slinn i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Primjere dobre prakse iz Velike Britanije predstavit će, međuostalim, Sue Terpilowski iz UK Federation of Small Businesses; Inmaculada Martinez-Rubioiz UK Catalyst; Shirley Jamieson iz Cambridge Enterprise, University of Cambridge i Christian Bunke, ideaSpace Cambridge. 

Na konferenciji će biti predstavljeni i neki primjeri dobre prakse iz Hrvatske poput Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, Osijek Software Cityja te Microsoftovi investicijski centri u Hrvatskoj. 

Dan prije, u utorak 19. ožujka 2013..u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu u 17 sati, Chevening Alumni Hrvatska (udruga britanskih stipendista), Sveučilište u Zagrebu, Mreža mladih znanstvenika – MLAZ i Zagrebački inkubator poduzetništva organiziraju okrugli stol pod nazivom ‘Poduzetništvo u znanosti – prilike ususret EU‘ s ciljem predstavljanja dosadašnjih inicijativa koje su nastale u Hrvatskoj po pitanju razvoja poduzetništva u znanosti te mogućnostima koje se pružaju ulaskom u EU. 

Okrugli stol će otvoriti britanski veleposlanik u RH David Slinn i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš 

26. travanj 2024 03:24