Znanja
StoryEditor

Međunarodna znanstvena konferencija o korporativnom upravljanju

25. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

OFEL 2014, 2. međunarodna znanstvena konferencija o korporativnom upravljanju, menadžmentu i poduzetništvu održat će se na Sveučilištu u Dubrovniku od 4. do 5. travnja.

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju spremno dočekuje više od 200 prijavljenih sudionika iz 20 zemalja, koji će putem gotovo 100 odabranih radova predstaviti najnovije uvide i izazove te razmijeniti saznanja i iskustva iz tri navedene discipline, promatrane kroz prizmu različitih perspektiva suvremene poslovne stvarnosti. Organizatori konferencije su Centar za istraživanje i razvoj upravljanja – CIRU te Sveučilište u Dubrovniku, uz potporu stručnih udruženja: Akademske mreže za korporativno upravljanje u Jugoistočnoj Europi SEE CGAN te Hrvatske udruge članova nadzornih i upravnih odbora CID. Za predstavljanje na Konferenciji odabrani su vrhunski radovi, čime se OFEL promiče u platformu svjetske izvrsnosti u području korporativnog upravljanja, menadžmenta i poduzetništva.

Tome u prilog idu i programske inovacije: tijekom dva konferencijska dana unutar paralelnih sesija predstavljaju se inovativna rješenja za ključne probleme promatranih područja. U sklopu Konferencije odvija ju se brojne aktivnosti: izdvajamo akademsku radionicu prestižne Academy of Management – AOM za mlade istraživače te godišnji sastanak Akademske mreže za razvoj korporativnog upravljanja SEE CGAN gdje će biti predstavljen Regionalni indeks korporativnog upravljanja, krovno dostignuće dosadašnjeg akademskog i istraživačkog rada Mreže vrijedno globalne pažnje. Za stručnjake iz prakse priprema se radionica CID-a, čime sudionici praktičari ostvaruju dodanu vrijednost učešća na Konferenciji.

OFEL dovodi eminentne međunarodne predavače, a ključni govornik Konferencije je prof. dr. sc. Gerard Hodgkinson s temom „Understanding the managerial and organizational mind: Reflecting on the past and looking to the future”. Sve o OFEL konferenciji može se pronaći na www.ciru.hr.

08. svibanj 2024 21:29