Znanja
StoryEditor

Na Software Startup akademiju prijavio se 150 studenata

17. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Na Veleučilištu VERN‘ jučer je predstavljen program Akademije za mlade softverske tvrtke, Software Startup Academy, koju zajednički provode Microsoft Hrvatska i Veleučilište VERN‘.

Na Akademiju se prijavilo više od 150 zagrebačkih studenata, a ukupno na razini Hrvatske, više od 500 mladih koji će program Akademije pohađati u regionalnim centrima. Tijekom predstavljanja akademije razgovaralo se o radionicama i predavanjima, kao i načinu na koji će se raditi na zajedničkim projektima, s krajnjim ciljem predstavljanja rješenja potencijalnim ulagačima.

Nositelji projekta su Microsoftovi inovacijski centri u Varaždinu i Splitu, Osijek Software City te zagrebački ured Microsofta uz partnerstvo s Veleučilištem VERN‘ i udrugom studenata BEST, Sveučilištem u Splitu, splitskim Ekonomskim fakultetom i Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu te Gradom Splitom.- Raduje me što nakon Osijeka i Splita projekt Akademije budi interes i velikog broja zagrebačkih studenata. Dugoročno planiramo okupiti studente i iz ostalih gradova i regija te potaknuti njihov daljnji razvoj, u čemu će im Akademija zasigurno pomoći. Jačanje timskog rada i poduzetništva, uz potporu znanja, tehnoloških vještina i usavršavanje poslovnih i društveno-komunikacijskih vještina bit će ‘odskočna daska‘ na putu prema stvaranju nove generacije mladih stručnjaka koji će svoje proizvode i rješenja izvoziti diljem svijeta, jačajući domaće i regionalno gospodarstvo – rekao je Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Od siječnja do ožujka studenti će imati priliku sudjelovati u nizu predavanja i radionica, a projekte će prezentirati na lokalnom finalu Microsoftovog studentskog natjecanja Imagine Cup, koje će se održati 13. ožujka. Na Microsoftovoj konferenciji WinDays13 pet najboljih timova predstavit će svoje ideje i projekte žiriju sastavljenom od vodećih hrvatskih gospodarstvenika i IT stručnjaka. Najbolji projekti dobit će dodatnu podršku za razvitak, uz mentorsku podršku Microsoftovih stručnjaka.

06. svibanj 2024 00:51