Znanja
StoryEditor

Poslovi koji vam donose mirnu budućnost

26. Kolovoz 2015.
Piše:
lider.media

Većini rutinskih poslova prijetit će izumiranje. Danas su traženi kreativci na svim poljima i u svim industrijama, a u budućnosti će biti još traženiji

Tvrtke će tražiti ljude s temeljnim obrazovanjem, sposobnošću pronalaženja rješenja te vještinama upravljanja znanjem i njegova stvaranja, i to za bilo koju situaciju, neovisno o industriji ili sektoru. Pripremite se na vrijeme!

Školujte se svaki dan za poslove budućnosti da ne ostanete bez posla. No, znate li za koje se poslove školovati? Koji su poslovi budućnosti, a koji su poslovi s visokim rizikom izumiranja u narednih 10 godina?

Donosimo popis...

Poslovi s visokim rizikom izumiranja

1.    blagajnik2.    skladištar3.    telefonist (telepodrška)4.    agent za turistička putovanja5.    poštar6.    dispečer7.    daktilograf8.    knjižničar9.    prevoditelj10.  taksist

Poslovi budućnosti

1.    poljoprivrednik (ekoproizvodnja, niše)2.    poslovni dizajner3.    programer4.    startup-poduzetnik5.    njegovatelj 6.    nutricionist7.    digitalni detektiv8.    liječnik/zdravstveni savjetnik9.    programer igara10.  foresighter (društveno-gospodarski futurist)

26. travanj 2024 18:39