Znanja
StoryEditor

Poticanje povratka iseljeništva

21. Svibanj 2015.

Okrugli stol ‘Hrvatska je moj izbor – prednosti i mogućnosti povratka u Republiku Hrvatsku’ bit će održan 22. svibnja u organizaciji Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske s ciljem podizanja svijesti o potencijalima povratka hrvatskih iseljenika te aktualizacije pitanja njihove integracije u hrvatsko društvo.

Sudionici Okruglog stola govorit će o temama: hrvatsko državljanstvo – aktivno uključivanje u hrvatsko društvo, hrvatski jezik – temelj za održivi povratak/povratak znanstvenika u RH i uloga medija u stvaranju pozitivnog ozračja za poticanje povratka u Hrvatsku.

Sudjelovat će Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Evelin Tonković, zamjenik ministra unutarnjih poslova, Ružica Beljo Lučić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Daria Marjanović, urednica Glasa Hrvatske, HRT, Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista te znanstvenici dr. sc. Katica Jurčević s Instituta Ivo Pilar, dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić s Instituta za migracije i narodnosti i Alessia Pozzi, voditeljica Fonda Jedinstvo uz pomoć znanja.

Na Okruglom stolu o iskustvima povratka u Hrvatsku govorit će i povratnici; Alesia Cristina Veracoeshea Jurisa iz Venezuele, Martina Rajić poduzetnica iz Austrije, Don Markušić, odvjetnik, povratnik iz Australije, Anthony Mathhew Trojić, stipendist Croaticuma iz SAD-a, Nathália Mocivuna Nascimento, studentica, povratnica iz Brazila, doc. dr. sc. Igor Jurak, znanstvenik, povratnik iz SAD-a, Kristina Wolsperger Danilovski, publicistkinja, povratnica iz Danske, Damián Bazan Mamić, urednik vijesti Glasa Hrvatske na španjolskom jeziku, povratnik iz Argentine i Gaella Gottwald, umjetnica, povratnica iz SAD-a.

05. svibanj 2024 11:02