Znanja
StoryEditor

Predstavljena nova dekanica EFFECTUS-a Mira Lenardić

01. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Početak akademske godine 2014/15 EFFECTUS-u je donio i novo vodstvo. Na čelo učilišta od 1. listopada 2014. došla je dr.sc. Mira Lenardić,

Tijekom svoje karijere obavljala je niz značajnih funkcija u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na Ekonomskom institutu, Ministarstvu za razvitak, obnovu i graditeljstvo, a bila je i glavna tajnica Nacionalnog vijeća za konkurentnost. Aktivni je sudionik niza domaćih i međunarodnih konferencija kao predavač, radila je na brojnim međunarodnim projektima, strateškim analizama konkurentnosti, planirala i provodila nacionale studije.

 

Dekanica Lenardić prigodnim se govorom obratila studentima EFFECTUS-a zaželjevši im uspjeh u predstojećoj akademskoj godini te napomenula kako će nastaviti unaprjeđivati kvalitetu i imidž EFFECTUS-a koje je protekle tri godine gradio dekan Kopal, kojemu se ujedno zahvalila za postignute rezultate i poželjela uspješan nastavak karijere. Dosadašnji dekan Robert Kopal ostaje u upravljačkim tijelima preuzevši funkciju člana Upravnog vijeća EFFECTUS-a.

Što Vas je navelo da preuzmete funkciju dekanice EFFECTUS-a?

 Strateške smjernice EFFECTUS-a koje predstavljaju moderne, kreativne i stručne koncepcije razvoja  visoko obrazovne ustanove u današnje doba bliske su mi kao profesoru i znanstvenom djelatniku, ali i osobno. Svakako i činjenica da je EFFECTUS lider u inovacijama integriranog obrazovanja te integriteta, znanja i kvalitete koji se ovdje  zagovara, dodatni su izazov za ovu moju odluku. Treba naglasiti da je učilište Effectus u četiri godine svog postojanja izraslo u učilište koje se nalazi među top 3 privatna učilišta u Hrvatskoj po kvaliteti. Tko ne bi želio biti dio takvog tima i doprinositi daljnjem usponu? Evo samo ovih nekoliko stvari nije me ostavilo ravnodušnom, te sam  prihvatila poziv Upravnog vijeća EFFECTUS-a da dođem na mjesto dekanice.

Kako vidite budućnot EFFECTUS-a?

 Budućnost Effectusa prije svega vidim u daljnjem razvijanju programa visokog obrazovanja koncipiranog kao jedinstveni program s visokim obrazovnim, znanstvenim i etičkim standardima u Hrvatskoj i šire . U tom pogledu uređen sustav kakav je na ovom učilištu odličan je okvir za njegovo daljnje izrastanje u respektabilnu visokoobrazovnu ustanovu koja vodi brigu o potrebama tržišta rada, o potrebama tzv. "2 u 1 prvostupnika“, odnosno diplomanta koji su kompetentni istodobno izvršavati različite vrste specijaliziranih poslova, a mi upravo takve stručnjake obrazujemo. Oni mogu odmah efikasno i efektivno raditi što je neprocijenjivo za svakog poslodavca. Istodobno razvijat ćemo i nove proizvode u našem obrazovnom segmentu kako kroz  nove studijske programe, tako i na području cjeloživotnog učenja.  

Kakvi su Vaši konkretni planovi?

 Nastavit ću sve dobre projekte koji su započeti i nastojati ih unaprijediti. Jasno je da sam vrlo odlučna razvijati paralelno i nove programe obrazovanja. Svjesna sam da je važno biti aktivan u području što se podučava mladog čovjeka, ali daljnji iskorak treba ići i u smjeru kako treba podučavati.  Tim nastavnika i svih zaposlenika učilišta je izvrstan, te smatram da ćemo vrlo lako iznalaziti rješenja za sve prepreke koje nam se budu nalazile na putu, kao i stvarati nove dodane vrijednosti. Posebni naglasak ću dati jačanju međunarodne suradnje, povezivanju akademske i poslovne suradnje, te programima cjeloživotnog obrazovanja. Poticat ću na učenje kreativnosti kao discipline i vještine, jer želim da EFFECTUS obrazuje studente koji će biti u mogućnosti rješavati probleme s lakoćom i visokim stupnjem inovativnosti.Naša društvena odgovornost kao obrazovne institucije je velika i u skladu s njom ću i raditi, jer ako mi proizvedemo visokoobrazovanu osobu prepunu tržišno verificiranog konkretnog znanja i vještina, a k tome s visoko izraženim integritetom, jedino tako možemo unaprijediti i društvo u cjelini.

27. travanj 2024 02:37