Znanja
StoryEditor

Tko su online kupci?

29. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Prema podacima comScorea, u prvom kvartalu ove godine 198 milijuna Amerikanaca je kupovalo online.

To znači da 78 posto američke populacije starije od 15 godina kupuje preko interneta. Ali, tko su zapravo ti kupci i kupuju li preko računala ili mobilnih uređaja?

Istraživanje Business Insidera online i mobilne kupce razvrstalo je s obzirom na rod, dob, prihod, obrazovanje i artikle koje kupuju, odnosno njihovo ponašanje kao kupca.Za trgovce je bitno znati profil potencijalnih kupaca, kako bi njihova ponuda funkcionirala efektivnije.

Najvažnija otkrića ovog istraživanja pokazuju kako u ovom slučaju ne funkcionira tvrdnja da žene kupuju više. Kada je riječ o e-kupnji, muškarci troše dvostruko više novca od žena. Muškarci, međutim, više kupnji obavljaju preko mobilnih uređaja. 22 posto muškaraca je u odnosu na 18 posto žena e-kupnju obavilo putem nekog smartphonea.

Konzumenti koji imaju od 18 do 34 godine ključna su dobna skupina za e-kupnju, budući da su potrošili više novca na e-kupnju od bilo koje druge skupine. Riječ je o iznosu od 2000 dolara godišnje.

Kupci srednje i starije dobi polako se prilagođavaju kupnji preko mobilnih uređaja, tvrdi istraživanje. Jedan od četiri kupca koji e-kupnju obavljaju preko smartphonea ima više od 55 godina.

Također, istraživanje pokazuje da e-kupci imaju nešto veće prihode. To jest, gledajući američki standard, žive u kućanstvima s prihodima većima od 75 tisuća dolara godišnje, pri čemu prosječni prihod po kućanstvu u SAD-u iznosi otprilike 50 tisuća dolara.

19. svibanj 2024 03:53