Aktualno
StoryEditor

PBZ Grupa donirala gotovo 250 tisuća kuna Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb

18. Prosinac 2018.

Donacijom 243.750 kuna Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, PBZ Grupa je zaokružila obilježavanje jubilarne godišnjice svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem, priopćeno je u utorak iz PBZ-a.

Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express karticu sa srcem PBZ Grupa je kreirala 2008. kako bi kontinuirano pomagala svojoj zajednici.

Putem projekta "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa pomaže dva nacionalna projekta za dobrobit djece i mladih - "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva i "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Donacije u omjeru 50:50

Za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem PBZ Grupa izdvaja po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice, a prikupljena sredstva doniraju se u omjeru 50:50.

Za projekt je do sada prikupiljeno gotovo 15 milijuna kuna i realizirano je 37 donacija, uključujući 28 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske za kupnju suvremenih medicinskih uređaja i 9 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

"Svaka donacija pridonosi boljem funkcioniranju sustava, omogućuje bolje uvjete za rad liječnicima i bolje ishode liječenja. Ovu donaciju PBZ-a iskoristili smo za kupnju uređaja za ventilaciju novorođenčadi, koji će koristiti Klinika za ženske bolesti i porode te tako omogućiti najbolju dijagnostiku i liječenje najmanjih bolesnika", istaknuo je ravnatelj KBC-a Ante Ćorušić.

27. travanj 2024 10:32