Ukratko
StoryEditor

Otvara se kongresni i poslovni dio Sava Centra u Beogradu

21. Listopad 2023.
Sava Centar

Sredinom sljedećeg mjeseca otvara se kongresni i poslovni dio Sava Centra u Beogradu u kojem će se, prilikom otvorenja, održati i Europska konferencija nutricionista koja će ugostiti više od 1500 posjetitelja. Ovaj se centar otvara gotovo tri godine nakon što je tvrtka Delta Real Estate postala vlasnik zgrade te je temeljna obnova počela krajem 2021. godine. Vrijednost ukupne investicije, kako je priopćeno, iznosi više od 118 milijuna eura. 

Dio Centra koji će od sredine studenog ugostiti domaće i strane goste obuvaća 65 tisuća metara kvadratnih, odnosno više od dvije trećine ukupne površine objekta te ga čini 46 dvorana među kojima je i Glavna kongresna dvorana u kojoj su se održavali neki od najvažnijih povijesnih događanja. Naravno, renoviran je i obnovljen i poslovni prostor te shopping zona s restoranom i trgovinama. Obnova Sava Centra realizira se u dvije faze pa će se rekonstrukcija poznate Plave dvorane realizirati po planu do kraja prve polovice sljedeće godine te će njen kapacitet biti povećan s 3672 na četiri tisuće posjetitelja.

Važno je napomenuti da su tijekom rekonstrukcije ovog objekta očuvani arhitektura i elementi interijera koji su stavljeni pod zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Beogradu iako se ovdje sada radi o modernom objektu koji je energetski učinkovit i izgrađen uz najviše ekološke standarde uključujući BREEAM certifikat.

image

Sava Centar

foto
26. travanj 2024 16:50