Ukratko
StoryEditor

ROCKWOOL danas dodijelio novih osam stipendija 16. generaciji

22. Prosinac 2023.
Rockwool stipendije 2023

Uz prisutnost svojih najbližih, predstavnika medija i budućih mentora, danas su 8 stipendistica i stipendista potpisali ugovore o stipendiranju za tekuću akademsku odnosno školsku godinu u tvornici kamene vune ROCKWOOL u Pićnu.

Program stipendiranja Je li plava boja vaše latice? provodi se već 16 godina zaredom i do sada su stipendije dobili 135 učenika i studenata.

Ovogodišnju studentsku stipendiju dobili su Rea Žigant, Laura Nađ, Mateo Vrbanac, Ani Paulišić, Martin Šverko i Vanesa Antolović a učeničku stipendiju su dobili Niko Balde i Borna Mitanovski. Svaki student tijekom ove akademske godine dobit će stipendiju u ukupnom iznosu 4379 eura a svaki učenik 1592 eura. I ovoj generaciji stipendista je osim financijske potpore, omogućeno i obavljanje plaćene dvomjesečne prakse ili u tvornici ili u zagrebačkom uredu te dobivaju i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja.

Već tradicionalno, prije same dodjele stipendija, održana je i kratka press konferencija s osvrtom na aktivnosti tvrtke tijekom 2023. godine.

U uvodnom dijelu Aleks Fonović, direktor tvornice se osvrnuo na 2023. godinu koju je opisao kao jako zahtjevnom godinom i koja se može podijeliti u dva dijela.

- Nakon turbulentnog prvog polugodišta, tržište se u drugom polugodištu oporavilo i ukinuli smo sve capacity stopove, odnosno zaustavljanja tvornice. Godinu smo završiti s rasprodanim ukupnim kapacitetom proizvodnje, s tim da je druga polovica godine bila puno bolja od prve, pogotovo u HR i Italiji. Naši najprodavaniji proizvodi za izolaciju krovova i fasada i brojni naši referentni projekti su bili energetske obnove javnih objekata, pogotovo škola i bolnica kao i veliki logistički centri u Hrvatskoj. Proizvode smo plasirali na tržišta 19 zemalja - rekao je Fonović.

Osvrnuo se također i na činjenicu da je čak 78 kolegica i kolega vjerno firmi već 15 i više godina, što smatra uspjehom u vremenu velike mobilnosti i dinamičnijeg ritma života općenito. Također se pohvalio visokom razinom sigurnosti radnika i posjetitelja. Predstavio je ulaganja u tvornicu u cilju dodatne dekarbonizacije i efikasnosti kao i u bolju prometnu infrastrukturu.

Prema riječima Anđelke Toto-Ormuž, voditeljice korporativnih poslova, tvornicu je ove godine posjetilo više od 300 posjetitelja a istaknula je kvalitetnu suradnju s akademskim sektorom i studentskim udrugama. Sudjelovali smo i organizirali brojne konferencije usmjerene ka podizanju zarine zaštite od požara u zgradama, obnove zgrada kao kružnom i održivom gospodarstvu.

- Ove godine smo u podizanje kvalitete života lokalne zajednice uložili 100 tisuća eura i podržali smo više od 40 njihovih projekata i aktivnosti. Njegujemo partnerski odnos s Općinom Pićan i ove smo godine po drugi puta zajedno organizirali lokalnu feštu Rokova. Mladi i djeca koja se bave sportom su nam također bitni i ove smo godine nastavili suradnju s labinskom školom rukometa - rekla je Toto-Ormuž.

Vezano uz marketinške aktivnosti ove godine lansirali smo kampanju „Zaslužujem ROCKWOOL dom“ s kojom smo htjeli podići svijest o prednostima upotrebe kamene vune. Nastavili smo s inicijativom „Proizvedeno u Hrvatskoj“ i pojačali prisutnost na društvenim medijima. Tijekom godine održali smo desetak edukacija za profesionalce u gradnji zajedno s vanjskim predavačima.

Dobitnici ovogodišnji stipendija su:

Rea Žigant dolazi iz Šumbera i ima 22 godine. Studentica 2. god. dipl. studija Poslovna informatika na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija, Sveučilište u Rijeci. Završila prijedipl. studij Informatike, modul Multimedijski sustavi s prosjekom 3.9 a na diplomskom studiju 4.3. Aktivna u izvannastavnim aktivnostima koje su ju naučile važnosti timskog rada, organizacije vremena, upravljanja projektima. Volonterski rad joj je omogućio razvijanje empatije i vještina komunikacije. Kaže da joj je prava svrha pomagati drugima. Uživa u fotografiranju i putovanjima s prijateljima.

Borna Mitanovski dolazi iz Potpićna i učenik je 3. razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu, smjer tehničar za elektroniku. Prosjek ocjena mu je  4,23. Voli sport, trenirao košarku u KK Rudar Labin. Voli druženja i izlaske s prijateljima. Zanimaju ga motori. Voli programiranje i rad na kompjuteru.

Mateo Vrbanac dolazi iz Trošti, ima 23 godine. Student je 2. god. dipl. studija strojarstva,  smjer energetika i inženjerstvo okoliša na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Prosjek svih ocjena tijekom studija je 3.75. U slobodno vrijeme voli svirati i planinariti te trči u prirodi. Na taj način osim što se rekreira, uživa s prijateljima u prekrasnim krajolicima. Najveće postignuće mu je upravo dobitak ove prestižne stipendije koja mu daje vjetar u leđa za moje daljnje osobno i profesionalno napredovanje. Stipendija mu također omogućava da se financijski osamostali i da diplomski rad pripremi bez pritiska traženja posla te da odabere posao koji ga zanima. Smatra se upornim, marljivim i ambicioznim. Kaže da mu je stipendija na posljednjoj godini studija potvrda da se trud isplati.

Ani Paulišić Dolazi iz Pazinskih Novaka, Općina Cerovlje. Ima 23 godine. Studentica 1. godine dipl.  studija Upravljanja poslovnim komunikacijama na Sveučilištu VERN u Zagrebu. Završila preddiplomski studij Cyber komunikacija i znanost o mreži, također na Sveučilištu VERN‘, s ukupnim prosjekom ocjena 4,97. U slobodno vrijeme voli šetati psa, trčati, družiti se s prijateljima i obitelji. Ima mnogo različitih interesa - zanima ju visoka moda, modni dizajn i revije. Isto tako, voli pratiti sport, posebice košarku, atletiku i rukomet (u prošlosti trenirala rukomet, atletiku i dvoransko penjanje).

Niko Balde Dolazi iz Pazina. Učenik je 2. razreda Srednje škole u Buzetu, smjer Tehničar za elektroničke strojeve s primijenjenim računalstvom. Prosjek ocjena mu je 4,17. Od malih nogu zanimaju ga računalstvo i elektronika, tako da se vidi u sektorima vezanim za takvu vrstu djelatnosti. Zanimaju ga i vidi se u računalstvo i elektronici. Nogomet trenira već 10 godina, a odnedavno i slobodno penjanje. Najviše ga vesele putovanja u nepoznata mjesta i upoznavanje novih ljudi i kultura.

Martin Šverko dolazi iz Labina i ima 21 godinu. Student je 1. god. dipl. studija Komunikacijskih i svemirskih tehnologija na FER-u u Zagrebu. Prosjek ocjena mu je 4.5. Završio preddipl. studij elektrotehnike i informacijske tehnologije ili stekao titulu „mićeg inženjera“. Pohađao SŠ Mate Blažine u Labinu, a pomalo anegdotski, prvi dan studiranja umjesto na FER-u proveo u Labinu na Državnom natjecanju iz matematike na kojem je osvojio 2. mjesto. I kao student nastavio je suradnju sa svojom srednjom školom i priprema učenike za natjecanja iz matematike i za državnu maturu iz matematike i fizike.

Kao student aktivan je i u poboljšavanju studentskog standarda te je već dao brojne prijedloge za unaprjeđenje lokalnih i državnih stipendija.

Vanesa Antolović 22 godine iz Tinjana. Završila je preddipl. studij na Građevinskom fakultetu u Rijeci s ocjenom od 4,22. Njen trud je prepoznat i 2022.  je dobila dekanovo priznanje. Studentica 2. godine dipl. studija građevine na Sveučilištu u Zagrebu, s prosječnom ocjenom 4,30. Jako ju zanimaju Konstrukcije pa je izabrala taj smjer. Strast su joj priprema torti i kolača, fotografiranje, pjevanje, boravak u prirodi te uživanje u kvalitetnoj hrani. Voli druženje s prijateljima i obitelji i širiti radost kroz svoje hobije. Također, uvijek je spremna prihvatiti nove izazove, neprestano radeći na usavršavanju svojih vještina i znanja kako bih postala još bolja verzija sebe.

Laura Nađ dolazi iz Pule.  Studentica je 2. godine dipl. studija Fizika, smjera Fizika i znanost o okolišu na Fakultetu za fiziku u Rijeci. Prosjek ocjena na preddipl. i diplomskom studiju 4,6. Svjesna globalnog onečišćenja i klimatskih voljela bi doprinijeti znanosti u tom pogledu. Također ju zanimati i medicinska fizika – grana fizike koja koristi fizikalne principe, metode i tehnike u istraživanjima za prevenciju, dijagnosticiranje i liječenje bolesti. Nakon diplomskog studija želja joj je i dalje se usavršavati i napredovati u karijeri kroz upis na doktorski studij. Voli putovati i stjecati nova iskustva i upoznavati nove kulture. U slobodno vrijeme čita knjige, fotografira, šeta prirodom i druži se s obitelji i prijateljima.

27. travanj 2024 18:42