Hrvatska
StoryEditor

AZTN odobrila 62 milijuna kuna za radijske i televizijske emisije

21. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je državne potpore za poticanje lokalnih i regionalnih nakladnika u audiovizualnim djelatnostima.

Riječ je o potporama koje su sadržane u Programu dodjele sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija, a dodjeljuje ih Agencija za elektroničke medije (AEM). Program se odnosi na razdoblje od 2012. do 2014., a ukupan iznos potpora je 62 milijuna kuna. Potpore će se kao subvencije dodjeljivati radio i televizijskim nakladnicima na regionalnoj i lokalnoj razini. Konkretno, korisniku se može dodijeliti potpora najviše u iznosu od 50 posto troškova proračuna za proizvodnju pojedinog audiovizualnog i audio djela odnosno televizijske ili radijske emisije. Samo iznimno, potpora može iznositi do 80 posto troškova, ako je riječ o proizvodnji teških (složenih) ili nisko proračunskih djela kao što su, primjerice, ona namijenjena invalidima ili očuvanju hrvatskog jezika ili jezika nacionalnih manjina.

Sukladno pravilima o državnim potporama, sredstva Fonda ne mogu se dodijeliti poduzetnicima u financijskim teškoćama te poduzetnicima kojima je naložen povrat nezakonite državne potpore ili se nalaze u postupku povrata potpore. AEM je, uz to, onim regionalnim i lokalnim medijima koji ne izvršavaju svoje obveze sukladno Zakonu o medijima i odlukama AEM-a, dodatno ograničio dodjelu sredstava Fonda.

26. travanj 2024 20:47