Hrvatska
StoryEditor

CERP bez obvezujuće ponude za Hotele Maestral

09. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

Za kupnju državnog udjela u dubrovačkoj hotelskoj tvrtki Hoteli Maestral otkupljeno je sedam ponudbenih dokumentacija, no do petka u podne kada je istekao rok za dostavu obvezujućih ponuda, u Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) nije pristigla ni jedna ponuda, objavio je CERP.

Prodaja državnog, 68,26 postotnog udjela u Hotelima Maestral, započela je u listopadu 2015. godine kada je objavljen javni poziv za iskazivanje interesa. Na taj je poziv početkom studenoga 2015. došlo 15 pisama namjere, nakon čega je sredinom svibnja ove godine CERP utvrdio početnu cijenu od 109 milijuna kuna. Tada su potencijalnim investitorima koji su dostavili pisma namjere u prvom krugu poslani pozivi za podnošenje obvezujuće ponude.

Rok za podnošenje obvezujućih ponuda prvotno je bio 11. srpnja, no na zahtjev više potencijalnih investitora produžen je za dodatnih 60 dana, odnosno do danas u podne.

Iz CERP-a su nakon isteka roka objavili da je tijekom trajanja poziva za podnošenje obvezujućih ponuda otkupljeno sedam ponudbenih dokumentacija, no nije pristigla ni jedna obvezujuća ponuda.

Tako ni u ovom pokušaju neće biti dovršen gotovo trogodišnji proces potrage za investitorom u tu hotelsku kuću.

Tijekom gotovo tri godine provedena su dva neuspješna pokušaja prodaje državnih dionica u Hotelima Maestral, odnosno dva višemjesečna neobvezujuća i obvezujuća kruga. Među onima koji su iskazali zanimanje u prvom neobvezujućem krugu jedino su iz turističke kompanije Valamar Riviera to javno potvrdili.

Hoteli Maestral su profitabilna tvrtka koja je, prema podacima iz nerevidiranog nekonsolidiranog financijskog izvješća, prošlu godinu završila sa nešto malo više od 2,5 milijuna kuna neto dobiti, što je bila treća uzastopna godina pozitivnog poslovanja. U sastavu tvrtke je pet hotela (Uvala, Splendid, Komodor, Vis i Adriatic) s ukupno 931 krevetom.

26. travanj 2024 09:45