Hrvatska
StoryEditor

Hoće li izmjene Zakona o sportu spriječiti nove slučajeve Mamić?

09. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Zdravko i Zoran Mamić, te Damir Vrbanović direktor HNS-a ljetne dane provode iza rešetaka u istražnom zatvoru u Remetincu, a postavlja se pitanje hoće li ubuduće biti manje razloga za takve slučajeve.

Novi Fight club nakon velikog odaziva u prošlom tjednu, za temu ima aktualna događanja vezana uz ovu nogometnu aferu. Mogu li se takve stvari spriječiti izmjenom Zakona o sportu pitanje je koje smo postavili sudionicima ovotjednog Fight Cluba.

Tako SDP-ov zastupnik Zoran Jovanović smatra da će se to dogoditi.

- Ako se Zakon mijenja, za očekivati je da će izmjene uvijek ići u smjeru jačanja preventivnih mehanizama koji će štititi sport i sportaše, pa je tako kod posljednjih izmjena osiguran i omogućen rad sportske inspekcije. Do donošenja potpuno novog Zakona koji će uslijediti nakon izrade strategije do kraja godine, u hitnoj proceduri su izmjene i dopune koje će biti vjerujem usvojene idući tjedan – rekao je.

S druge strane novinarka Indexa Dea Redžić smatra da se navedenim zakonom neće riješiti ovaj aktualni problem. Kao ključ ističe sljedeće.

- Izmjene zakon o sportu, ukoliko prođu, za mene u ovakvom svom sadržaju donose ipak samo jedan, doduše pionirski potez zainteresiranih strana da građanski participiraju u politici, a to je za svaku pohvalu. Ipak smatram ga manjkavim jer se ne dotiče ključnog problema - financiranja sporta i izrade nacionalne sportske strategije – rekla je.

Svoj glas i komentar ostavite OVDJE.

27. travanj 2024 01:18