Hrvatska
StoryEditor

Hrvatski bermudski politički trokut

24. Travanj 2016.

Tema tjedna iz ovog broja Lidera o prvih sto dana Vlade dobiva svoje nastavke iz sata u sat. Ljulja se vladajuća koalicija. Karamarko je već razgovarao s Bandićem o mogućoj novoj saborskoj većini (bez Mosta), a Petrov odgovara da više neće šutjeti, da je u korijenu nesporazuma Ina i da Vladu destabiliziraju oni koji je žele prodati.

To je dosad najžešći i najizravniji sukob između Karamarka i Petrova – koji nije od jučer, jer je navodno bilo jako povišenih tonova još kad je ministar vanjskih poslova otišao u Budimpeštu i praktički Mađarima obećao Inu na pladnju. Petrov je tada žestoko prosvjedovao jer takvo što nije uopće dogovarano s Mostom.

A dok se javno krenulo s dobro usmjerenim hicima, ‘u offu’ se priprema teška artiljerija: medijima je doturena teza da Most može i sa SDP-om. Tko zna tko će (se) sve izgubiti u tom političkom bermudskom trokutu koji na hrvatski način omeđuju HDZ, Most i SDP. Situacija je to intrigantnija jer Karamarko i Milanović odavno nisu imali jaču i suvereniju poziciju u svojim strankama, ali slabašnu na državnoj razini.

01. svibanj 2024 15:25