Hrvatska
StoryEditor

Jovanović: Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut

22. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sazvao je za 14.30 sati izvanrednu konferenciju za medije u povodu odluke Ustavnog suda o privremenom ukidanju zdravstvenog odgoja, piše Večernji list.

– Izjavu nisam mogao dati ranije jer nisam imao na temelju čega – rekao je Jovanović dodajući kako još uvijek nema odluku Ustavnog suda, što je u najmanju ruku čudno s obzirom na to da su, kako je rekao, neki već jučer objavili odluku, donosi Večernji.

– Jasno i glasno: Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut. Ni jedna sadržajna činjenica kurikuluma nije dovedena u pitanje – rekao je Jovanović.

– Ustavni sud, dapače, potiče provedbu zdravstvenog odgoja. Jedino što je sporno tiče se dijela procedure, s čime se mi u Ministarstvu ne slažemo, ali naravno da ćemo poštovati odluku Ustavnog suda – rekao je Jovanović.

Po odluci Ustavnog suda zakon nije objavljen na vrijeme u Narodnim novinama, ali je Jovanović naglasio kako su u hodu pogrešku ispravili i objavili ga.

– Ali ja vam kažem da kurikulum vjeronauka, biologije, sociologije također nije bio objavljen na vrijeme – rekao je Jovanović pitajući se znači li to da i te predmete treba ukinuti.

Naglasio je da neće dati ostavku te kako mu je ova odluka dala još veću snagu za obranu od apsurdnih napada.

Ustavni sud je danas, podsjetimo, suspendirao kurikulum zdravstvenog odgoja i odredio da će se do donošenja drugog kurikuluma, u skladu s ustavnim i demokratskim načelima, predavati sadržaji zdravstvenog odgoja koji su se provodili do početka školske godine 2012. /2013.

26. travanj 2024 17:34