Hrvatska
StoryEditor

Liječnici iz Europe žele raditi u Dubrovniku za plaću od 20.000 kuna

04. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Nakon što je objavljeno kako je Opća bolnica Dubrovnik deficitarna liječničkim i ostalim medicinskim kadrom jer nitko ne želi, zbog skupoće života, doći raditi u Dubrovnik, sanacijski upravitelj bolnice Jerko Ferri Certić zaprimio je više od stotinu mailova medicinara iz raznih dijelova Europe koji žele doći raditi u Opću bolnicu Dubrovnik

- U većini slučajeva se radi o našim liječnicima ili medicinskim sestrama koji rade u inozemstvu, a koji bi se vrlo rado, da imaju osiguran posao i smještaj vratili raditi i živjeti u Hrvatskoj. Tako mogu reći da imam mailove iz Francuske, Austrije, Makedonije, BiH... i svi izražavaju želju da dođu raditi u Dubrovnik. Vjerujte nisam uspio sve mailove ni pročitati, kaže Certić, javlja Slobodna Dalmacija.

Upiti za posao stižu od liječnika raznih specijalizacija - za posao se raspituju ginekolozi, pedijatri, urolozi, liječnici opće prakse, ali i više i srednje medicinske sestre i tehničari. No, dok iz Ministarstva zdravlja ne dobije zeleno svjetlo kako nekog od zainteresiranih liječnika ili medicinskih sestara može i zaposliti, dr. Ferri Certić će se morati zadovoljiti i “posuđenim” kadrom. 

Tako će iz Rijeke put Dubrovnika u ožujku na dva tjedna na "posudbu" doći reumatolog, urolog, a zatim oftamolog i pedijatar. Obzirom na deficitarnost, doći će i dvije više medicinske sestre instrumentarke i dvije više medicinske sestre koje rade u Jedinici intenzivnog liječenja.

Iako se u ovom trenutku tako ne čini, Opću bolnicu Dubrovnik čeka svijetla budućnost smatra dr. Certić.

- Onog trenutka kada budem imao na raspolaganju vrsnog stručnjaka koji se želi preseliti recimo iz Zagreba, Splita, Rijeke ili neke europske destinacije u Dubrovnik, dobit ću odobrenje Ministarstva zdravlja za zapošljavanje.

Jer, takvog liječnika u Dubrovniku očekuje plaća od 20 tisuća kuna, plaćen stan od 80 kvadrata te odlični uvjeti rada koje, između ostaloga, podrazumijevaju i ne preveliki stres i opseg posla.

26. travanj 2024 15:55