Hrvatska
StoryEditor

Ljerka Puljić potvrdila nastavak razvojne strategije vinarije Belje

22. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Prvu ovogodišnju rezidbu u vinogradima Belja predvodili su Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora i Goran Miličević, direktor Vina Belja.

U vinariji Vina Belje na Banovom brdu u Baranji proslavljen je blagdan Sv. Vinka koji se među stanovnicima Baranje naziva Vinceška. Kao i svake godine, Vinceška obilježava početak rezidbe u vinogradima odnosno početak nove vinogradarske godine. Rezidbu je predvodila članica Nadzornog odbora Agrokora Ljerka Puljić i domaćin Goran Miličević, direktor Vina Belja.

- Zadovoljni smo rezultatima prošlogodišnje berbe i nastavljamo dalje s našom razvojnom strategijom. U proteklih 10 godina od kada su Vina Belje dio Agrokor koncerna, zanovili smo 75% nasada vinograda i otvorili novu, suvremenu vinariju vrijednu 150 milijuna kuna. Prosječna starost naših vinograda sada je 11 godina, a planiramo i daljnje zanavljanje vinograda u slijedećim godinama, rekla je Puljić.

U novu vinogradarsku godinu Vina Belje ulaze s brojnim nagradama osvojenima na najuglednijim domaćim i stranim izložbama i sajmovima vina. Niz priznanja urodio je i rastom izvoza i otvaranjem novih tržišta za plasman Vina Belje, koji su jedan od najvećih hrvatskih proizvođača kvalitetnih vina koja se proizvode isključivo od vlastitog grožđa sa 650 hektara vinograda smještenih u hrvatskome Podunavlju.

Uz želje da i ova godina bude što rodnija, trsove okićene Baranjskim kulenom i kobasicom blagoslovio je župnik Gyula Andraši iz Kneževih Vinograda.

01. svibanj 2024 23:56