Hrvatska
StoryEditor

Petrov zna kako bi riješio problem s Karamarkom, ali čeka odgovor Povjerenstva

23. Svibanj 2016.
Piše:
lider.media

Potpredsjednik Vlade i lider Mosta Božo Petrov ponovio je u ponedjeljak da čeka mišljenje Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa o slučaju prvog potpredsjednika Vlade i šefa HDZ-a Tomislava Karamarka dodavši kako "Most zna kako bi stvari razriješio, a ne vidi razloge zbog kojih bi trebalo smijeniti glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana

- Mi ćemo se i dalje pozivati na odgovornost svih političkih aktera, pogotovo onih koji donose važne odluke za Hrvatsku. Jasno smo rekli da čekamo mišljenje Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, a također je moguće i osnivanje istražnog povjerenstva, tako da bih tu priču zaključio, prenose mediji.

No, mogu podcrtati još jednom - mi znamo kako bismo stvari razriješili, poručio je Petrov na Danu otovorenih vrata udruga. Dodao je kako će više o tome reći kada Povjerenstvo iznese svoje stajalište i mišljenje.

Na pitanje treba li smijeniti glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana Petrov je rekao kako u ovom trenutku za to ne vidi razloga.

Osvrnuo se i na rad radne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme. Naime,  voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić u ponedjeljak je najavio da su članovi skupine spremni odstupiti ako ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar do srijede, 25. svibnja ne odbaci zaključke saborskog odbora za znanost među kojima je i onaj da je skupinu potrebno proširiti s desetoro novih članova s različitih područja.

- Njegov rad sam pratio, a ne vidim u čemu je problem uključiti dodatne stručnjake. Isto tako, ne vidim da je to napad na kurikularnu reformu. Nisam pretjerano zadovoljan u trenutku kada se kurikularna reforma stavlja u prvi plan i mislim da je reforma obrazovanja, u kojoj je kurikularna reforma samo jedan dio, ono što se treba gurati.

01. svibanj 2024 09:13