Hrvatska
StoryEditor

Traži se liječnik za rad na jednom od najljepših otoka na svijetu za plaću od 11.000 kuna

02. Veljača 2016.
Piše:
lider.media

Medicinskim krugovima u Hrvatskoj ovih dana kruži zanimljivo pismo dr.med. Magdalene Nardelli-Kovačić, liječnice s otoka Mljeta. Nardelli-Kovačić poziva kolege da dođu raditi na, kako ga naziva, ‘jedan od deset najljepših otoka svijeta‘. Točnije, u Babino Polje.

Liječnica Nardelli-Kovačić u apelu kolegama navodi kako je stekla pravo na odlazak u mirovinu i uputila zahtjev na isti. Raspisan je i natječaj za otvorenu poziciju, međutim, nitko se ne javlja.

A uvjeti, kako navodi liječnica, za hrvatske uvjete niti najmanje nisu loši. Plaća liječnika koji se odluči na ovaj posao bila od osam do devet tisuća kuna, ovisno je li početnik ili specijalist. Mora imati položen državni ispit i vozačku dozvolu, a pripravnost će dogovarati s Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mjesečno iznosi između tri i pet tisuća kuna, ovisno o danima pripravnosti. Dok ne bude gotova adaptacija stana iznad ambulante u Babinom Polju, smještaj je osiguran u selu i plaćat će ga DZ i Općina Mljet.

Kako prenosi croexpress.eu, liječnica navodi da odlasci na kopno neće biti problem jer je riječ o skupnoj praksi s liječnicom u Goveđarima, a postoji i mogućnost dobijanja specijalizacije iz obiteljske medicine.

04. svibanj 2024 18:06