Hrvatska
StoryEditor

Uz pomoć ove platforme možete trgovati od sirove nafte i zlata do dionica i valuta

05. Veljača 2016.
Piše:
Miro Soldić

Povodom dolaska međunarodne tvrtke Fortrade u Hrvatsku, CEO Nicholas Collison predstavio je platformu za trgovanje na financijskim tržištima koju nude hrvatskim klijentima.

- Radimo na Forex financijskom tržištu na kojem se dnevno trguje s preko 5 bilijuna dolara i koje je doživjelo velike promjene. Ja sam već 20 godina u tom poslu i od tada smo doživjeli dolazak interneta koji je potpuno promijenio financijska tržišta i približio ih svima. Trgovina više nije rezervirana samo za profesionalce, već je dostupna svima – istaknuo je Collison, dodavši kako Fortrade nudi platforme na kojima se može trgovati različitim proizvodima, od sirove nafte i zlata, do dionica i valuta.

U odnosu na prošlu godinu bilježe rast klijenata u regiji od čak 30 posto, a Collison naglašava kako je trgovina putem Fortradea sigurna jer je regulirana od strane FCA (Financial Conduct Authority) i MIFID-a, a surađuju i s HANFA-om. Novac klijenata drže na odvojenom računu, kod Barclays banke i to je praktički klijentov osobni račun, osiguran do iznosa od 50 tisuća funti, s kojega je moguće u svakom trenutku povući novac bez skrivenih naknada.

Marko Maksimović, regionalni direktor marketinga Fortrade-a, kazao je kako će organizirat seminare i predavanja o ulaganjima, a prvi je već u petak navečer u Sheratonu.

Aleksandar Radojičić, senior account manager, demonstrirao je kako sama platforma radi, a klijenti mogu na web stranici Fortrade-a otvoriti demo račun i okušati se u trgovini bez ikakvih rizika prije nego što ulože stvarna sredstva. Klijentima je za tehničku podršku dostupan tim eksperata 12 sati dnevno putem telefona, maila ili chata.

17. svibanj 2024 16:14