Hrvatska
StoryEditor

Vlada o upravljanju državnom imovinom

25. Travanj 2013.
Piše:
liderhrt

Vlada će na današnoj sjednici razmatrati prijedlog strategije upravljanja i raspolaganja državnom imovinom. Prema procjenama, vrijednost državne imovine je oko 32 milijarde eura, no od nje država ima samo 300 milijun eura dobiti.

Zato se strategijom želi povećati taj prihod osiguranjem učinkovitoga upravljanja ali i prodajom trgovačkih društva koja nisu od strateškoga interesa, niti ostvaruju dobit.

Vlada bi trebala donijeti nekoliko uredbi, među kojima i one o visini minimalne plaće te o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja. Na dnevnom redu je i izmjena uredbi o uvjetima davanja koncesija za gospodarsko korištenje voda te o Glavnom tajništvu Vlade.

Očekuje se i odluka o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor članova predstavničkih tijela općina, gradova i županija te za neposredni izbor općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i njihovih zamjenika.

Na dnevnom redu sjednice Vlade su, među ostalim, konačni prijedlozi izmjena Zakona o trgovačkim društvima i Zakona o kulturnim vijećima te prijedlozi strategije upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu RH od 2013. do 2017. godine i nacionalnog programa zaštite i promicanja ljudskih prava od 2013. do 2016. godine.

Pred članovima Vlade naći će se i Godišnje izvješće o izvozu i uvozu robe vojne namjene i nevojnih ubojitih sredstava za komercijalne svrhe za 2012. godinu.

04. svibanj 2024 16:47