Svijet
StoryEditor

Američki tajni agenti u skandalu s prostitutkama

15. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Američka Tajna služba je opozvala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe, tijekom priprema za dolazak predsjednika Baracka Obame na sveamerički summit u kolumbijski grad Cartagenu, a skandal je proširen i na pet vojnika iz osiguranja.

Agenti Tajne službe zatečeni su u prekršaju kada je jedna od žena ostala u sobi agenta nakon 7 sati ujutro, suprotno pravilima hotela, izjavio je republikanski kongresnik Peter King, predsjedavajući Odbora za domovinsku sigurnost Predstavničkog doma Kongresa, koji nadgleda Tajnu službu. Također jučer, Južno zapovjedništvo oružanih snaga SAD, objavilo je u priopćenju da je pet američkih vojnika raspoređenih na summitu prekršilo policijski sat, te da su možda bili uključeni u neprimjereno ponašanje.

Vojnom osoblju ograničeno je kretanje na njihovu vojarnu u Kolumbiji, a po zapovijedi ne smiju kontaktirati s drugim osobama. Oni će se vratiti u Ameriku nakon što misija završi, a slijedit će i istraga, navodi se u priopćenju. Agenti Tajne službe koji su sudjelovali u incidentu su poslani kući i zamijenjeni drugim osobljem Tajne službe, prije nego što je Barack Obama doputovao u petak.General Douglas Fraser, zapovjednik američkog Južnog zapovjedništva, rekao je da je razočaran cijelim incidentom i da takvo ponašanje nije u skladu s profesionalnim mjerilima koja se očekuje od pripadnika vojske SAD-a.

26. travanj 2024 18:33