Svijet
StoryEditor

Avion Dash Croatia Airlinesa zbog tehničkog kvara ostao više sati na danskom tlu

06. Siječanj 2014.
Piše:
liderhrt

Zrakoplov Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 ovog je petaka zbog tehničkog kvara više sati ostao u zračnoj luci u Kopenhagenu, potvrdio je sinoć glasnogovornik CA Davor Janušić.

Riječ je o kvaru na ventilu motora koji je dio pneumatskog sustava. Zrakoplov je iz Kopenhagena za Zagreb trebao poletjeti u petak oko 11.30 sati, a stigao je u subotu poslije ponoći.

Glasnogovornik Janušić navodi kako u Kopenhagenu pružatelj usluga tehničkog održavanja, skandinavski SAS, nije imao rezerni ventil, pa je odlučeno da se zamjenski dio pošalje iz Zagreba. Njega su donijela dva mehaničara Croatia Airlinesa.

Dio putnika s leta Kopenhagen - Zagreb u međuvremenu je preusmjeren na druge letove partnerskih kompanija, a dio putnika je s desetak sati zakašnjenja u Zagreb prevezen linijom Croatia Airlinesa kojom su stigli mehaničari.

Zrakoplov Dash 8-Q400, nakon što mu je zmijenjen rezervni dio, prazan se vratio u Zagreb. Na njemu je obavljen planiran tehnički pregled nakon kojeg je ponovno uključen u promet Croatia Airlinesa na liniji Zagreb - Beč.

Croatia Airlines u svojoj floti ima šest aviona Dash 8-Q400, a zbog kvara na prednjim kotačima jedan od njih u rujnu prošle godine prisilno je sletio u Zürichu.

26. travanj 2024 22:07