Kripto
StoryEditor

eToro obustavlja kupnju algoranda, decentralanda, polygona i dasha za američke korisnike

13. Lipanj 2023.

Platforma za retail trgovanje eToro zaustavila je kupnju algoranda, decentralanda, polygona i dasha za korisnike u SAD-u iz razloga što su navedene kriptovalute označene kao vrijednosni papiri u nedavnim tužbama SEC-a.

Ovaj potez dolazi samo nekoliko dana nakon što je konkurent Robinhood također zaustavio kupnju polygona zajedno s cardanom i solanom, još dvije kriptovalute koje Američka komisija za vrijednosne papire (SEC) smatra vrijednosnim papirima.

U nizu Twittera od 12. lipnja, eToro US napisao je da je odlučio promijeniti popis kriptovaluta koje nudi ‘u svjetlu regulatornog okruženja koje se brzo razvija‘ i ‘nedavnih događaja‘ sa SEC-om.

Imovina je službeno uklonjena s popisa od 6:00 ujutro po istočnom vremenu 12. srpnja; međutim, korisnici eToro US-a i dalje će moći držati i prodavati tu imovinu.

- I dalje podržavamo kripto imovinu i vjerujemo u važnost pružanja pristupa našim korisnicima raznolikom rasponu klasa imovine, što uključuje dionice, ETF-ove i opcije. Predani smo bliskoj suradnji s regulatorima širom svijeta kako bismo oblikovali budućnost kripto industrije i zagovarali pristup običnom investitoru - navela je tvrtka.

eToro je odlučio biti na strani opreza, s obzirom na to da je SEC sada u tužbama protiv Binancea i Coinbasea ustvrdio da su kriptovalute kao što su cardano, solana, polygon, decentraland, algorand i mnoge druge vrijednosni papiri.

Članovi zajednice postavili su pitanje zašto eToro US nije spomenuo ništa o solani, koja je također smatrana vrijednosnim papirom u nedavnim tužbama. Međutim, glasnogovornik eToro-a pojasnio je da solana nije dio ponude eToro US.

Ovo nije prvi put da je eToro US krenuo u zaustavljanje pristupa određenoj imovini kao odgovor na pristup SEC-a. U prosincu 2020. tvrtka je također uklonila ripple nakon tužbe SEC-a protiv Ripple Labsa.

26. travanj 2024 23:27