Svijet
StoryEditor

Mađarska vlada čvrsto uz Mol

10. Listopad 2012.

Mađarska vlada smatra pitanja vezana uz MOL ‘pitanjima od izvanredne važnosti‘ i vjeruje da mađarska naftna i plinska kompanija mora sačuvati svoja ugovorna prava, stoji u današnjem priopćenju ureda glasnogovornika mađarske vlade.

Priopćenje je izdano, kako navodi mađarska novinska agencija MTI, u kontekstu medijskih izvješća ‘o napetosti između mađarskih i hrvatskih članova u upravi Ine‘.- Vlada zauzima čvrst stav da MOL mora sačuvati sva prava, primjerice upravljačka prava, koja proizlaze iz njegovih ugovora - stoji u tome priopćenju.

MOL drži nešto manje od 50 posto dionica u Ini, navodi MTI dodajući da je udio hrvatske vlade nešto manji od mađarskog. Mađarska pak država drži 24,6 posto dionica MOL-a. Na jučerašnjoj konferenciji o odnosima sa susjedima mađarski premijer Viktor Orban požalio se na ‘nepošteni tretman mađarske naftne tvrtke MOL u Hrvatskoj‘, pozivajući da se poduzmu napori kako ‘taj ružan poslovni spor‘ ne bi zatrovao bilateralne odnose (s Hrvatskom), prenio je jučer MTI.

07. svibanj 2024 11:30