Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

15. Siječanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za ponedjeljak 15. siječnja:

ILOK/VUKOVAR/OSIJEK - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će Osijek i Vukovar, a u Iloku će sudjelovati na prijemu u prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i tom će se prigodom obratiti nazočnima (14 sati, Muzej grada Iloka). Prije toga će se sastati s predstavnicima lokalnih vlasti grada Iloka (11,30 sati, Trg Nikole Iločkog 16), a zatim će posjetiti Osnovnu školu "Julija Benešića" (12 sati, Trgu Svetog Ivana Kapistrana 1).  Predsjednica Grabar-Kitarović u Vukovaru će se susresti s predstavnicima tvrtke "Borovo"“ d.d. (10,15 sati, Ulica dr. Ante Starčevića, 2/D), a u Osijeku će posjetiti humanitarnu udrugu "Rijeka ljubavi" (9 sati, Strossmayerova 68).

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a (17 sati, središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

VELIKA GORICA - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i osnivač Instituta za razvoj i inovativnost mladih Nenad Bakić posjetit će u Velikoj Gorici Osnovnu školu "Eugen Kvaternik", jednu od škola koja je uključena u projekt ‘ProMikro‘. Nakon obilaska nastave na mikroračunalima i razgovora s učenicima i nastavnicima, ministrica će zajedno s učenicima testirati rad na mikroračunalu nakon čega su predviđene izjave za medije. U pratnji ministrice bit će potpredsjednik Vlade Predrag Štromar i članica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora Marija Puh. ‘ProMikro‘ zajednički je projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja, Instituta za Razvoj i Inovativnost Mladih - IRIM i CARNet-a. Cilj tog projekta je uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala (13 sati, Školska 4).

PULA - "Aktualno stanje u Uljaniku sa stajališta sindikata" - tema je konferencije za novinare Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata (SMH-IS) na kojoj će govoriti predsjednik tog sindikata Vedran Dragičević (11,30 sati, ispred glavne porte Direkcije Uljanika d.d., Flaciusova 1).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Ministar turizma Gari Cappelli na konferenciji za medije predstavit će ukupne rezultate turističkog prometa za prošlu godinu te očekivanja i projekte u ovoj godini, dok će direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić najaviti ključne projekte HTZ-a i promotivne aktivnosti za iduće razdoblje (11,00 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14.).

ZAGREB - Krajem prosinca prošle godine su, prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, 23 hrvatska društva za osiguranje zaračunala ukupnu bruto premiju u iznosu od 9,05 milijardi kuna, što predstavlja rast od 3,4 posto u odnosu na prosinac 2016. godine. U skupini neživotnih osiguranja, koja čini 67,53 posto ukupne premije, zaračunata bruto premija na godišnjoj razini porasla za 4,68 posto, na 6,1 milijardu kuna na kraju prošle godine. U segmentu životnih osiguranja zaračunata bruto premija porasla je za 0,76 posto, na 2,94 milijarde kuna, pokazuju podaci HUO-a.

26. travanj 2024 09:12