Aktualno
StoryEditor

Hrvatska turistička zajednica osigurala 6,5 milijuna kuna potpore za događanja

13. Veljača 2018.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) do 12. ožujka provodi javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za događanja u ovoj godini koja su motiv dolaska turista, za što je kroz tri mjere predvidjela ukupno 6,5 milijuna kuna, izvijestili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

>>>Istraživanje: Američki turisti široke ruke, trošili 160 eura dnevno

Ove će godine HTZ financijski pomoći događanja u Hrvatskoj koja imaju međunarodni, nacionalni i/ili regionalni značaj, pri čemu se najviše od ukupnih 6,5 milijuna kuna izdvaja za mjeru potpore ‘top‘ događanjima, 3.5 milijuna kuna, dok je za ostale dvije mjere, događanja u predsezoni i posezoni te nacionalna i regionalna događanja predviđeno dva milijuna odnosno milijun kuna.

>>>U ‘mrtvom’ siječnju 612 tisuća noćenja; rekorderi Zagreb, Dubrovnik, Rovinj, Split

- Odlični turistički rezultati u siječnju ove godine najbolje pokazuju kako atraktivne manifestacije pozitivno utječu na rast turističkog prometa u predsezoni. Stoga pozivamo sve organizatore događanja da se jave na naš javni poziv i kvalitetnim sadržajem unaprijede i obogate turističku ponudu pojedine uže ili šire destinacije, ali i Hrvatske u cjelini, poručio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

03. svibanj 2024 15:49