Aktualno
StoryEditor

Kevin Spacey ‘izašao iz ormara‘: Seksao sam se sa ženama i muškarcima, danas sam gay

30. Listopad 2017.

Kevin Spacey ispričao se Anthonyju Rappu za spolno napastovanje u vrijeme kada je tom glumcu bilo samo 14 godina, a taj događaj potaknuo je Spaceya da iziđe iz ormara i objelodani svoju homoseksualnu orijentaciju.

U članku objavljenom na BuzzFeed Anthony Rapp otkrio je da ga je Spacey pozvao 1986. u svoj stan na zabavu i po završetku večeri, kada su svi gosti otišli, gurnuo na krevet, popeo se na njega i pokušao spolni odnos. Rappu se činilo da je Spacey bio pijan te ga je odgurnuo i otišao.

>>>Tarantino: Znao sam da priče o Weinsteinu nisu puke glasine

Danas 58-godišnji Spacey odgovorio je da je zgrožen tom pričom koje se ne sjeća jer se dogodila prije više od 30 godina.

- Ako ako se dogodilo kako je (Rapp) to opisao, dugujem mu najiskreniju ispriku za pijano i duboko neprimjereno ponašanje, napisao je Spacey na svome Twitteru.

Dodao je da ga je Rappova priča potaknula da javno progovori o svojoj spolnoj orijentaciji.

- Kao što znaju moji najbliži, u životu sam imao odnose s muškarcima i ženama. Volio sam i imao romantične susrete s muškarcima cijeli svoj život te sam odabrao sada živjeti kao gay, dodao je Spacey, dobitnik Oscara i nagrada Tony, a danas je zvijezda političke dramske serije "Kuća od karata".

Godine 2000., Spacey je u intervjuu zanijekao da je gay odgovarajući na insinuacije objavljene u časopisu Esquire iz 1997.

Hollywood, ali i neke od vodećih američkih kompanija tjednima su potresane pitanjem spolnog uznemiravanja i napastovanja. Lavina se pokrenula otkrićem da je holivudski producent Harvey Weinstein, suosnivač kompanije koja je bila među najutjecajnijima otkako je osnovana u listopadu 2005., desetljećima spolno uznemiravao i napadao glumice koje su konačno ohrabrile i o tome progovorile.

>>>Singer objavio fotografiju ‘Freddiejeve reinkarnacije’ sa snimanja filma Bohemian Rapsody

Afera se nije zaustavila na filmskoj industriji već se proširila izvan Hollywooda i Amerike. Istrage su počele u Europskom parlamentu i u Velikoj Britaniji gdje se istražuju navodi protiv jednog ministra i najmanje četvorice parlamentarnih zastupnika.

Weinstein je u međuvremenu isključen iz Akademije filmskih umjetnosti i BAFTA-e, no smatra se da je njegova priča tek vrh ledenog brijega. U nedjelju navečer u Parizu i nekim drugim gradovima Francuske održani su prosvjedi protiv spolnog uznemiravanja.

01. svibanj 2024 04:25