25. ožujak 2019.

Kratki Moralićevi mandati u Kutjevu, Marijan Primorac ostao sam u Pelet grupi…

Boro Matijević imenovan je trećim članom Uprave KUTJEVA d.d., ali samo na šest mjeseci. Mandat mu ističe 31. srpnja, dok je ostaloj dvojici, predsjedniku Uprave Josipu Ređi i članu Uprave Dini Galiću većinski vlasnik Enver Moralić lanjskog rujna dao mandat od pune godine dana.

Marijan Primorac ostao je jedini vlasnik PELET GRUPE. Najprije je u svibnju 2018. iz vlasničke strukture tvrtke sa sjedištem u Zagrebu koja ima kogeneracijsko postrojenje u Novskoj izašao Branimir Vučković, a sad i Goran Čulić.

ATRIUM HOTEL GRUPA, koja upravlja splitskim Atrium hotelom, promijenila je naziv u SAFIR HOTELI. U istom rješenju u Sudskom registru objavljeno je i da je jedini vlasnik, tvrtka SAFIR promijenila naziv u PLAVI SAFIR. Suvlasnici (PLAVOG) SAFIRA (koji još u svojoj registraciji nije promijenio naziv) su Zvonko Kotarac i tvrtka UZOR, odnosno njen vlasnik JADRANKAMEN. I UZOR i JADRANKAMEN su u stečaju.

CANBERRA INVEST iz Budimpešte vlasnički je preuzeo PRIMOŠTEN d.d. od tvrtke DIAMANT MARINE d.o.o, odnosno od Tamása Vitezyja i Laszla Attile Kerekesa. Novi vlasnik promijenio je NO i Upravu. U NO-u su Dániel Jellinek umjesto Tamása Vitézyja (predsjednik), Zoltán István Lisak umjesto Jánosa Cseszlaija (zamjenik predsjednika) i Cecilia Nikoletta Fata umjesto Nives Grzunov. Kornél Bodnár imenovan je za direktora umjesto dosadašnje uprave u kojoj su bili Laszlo Attila Kerekes (predsjednik) i Lidia Deme Deže (član).

Dosadašnji prokurist STOLARIJE GRAND iz Županje Dražen Vincetić preuzeo je tvrtku vlasnički i upravljački od Darka Vincetića i promijenio joj naziv u GRAND d.o.o.

Bože Plazibat i Ivka Bogdan novi su članovi Nadzornog odbora AD PLASTIKA iz Solina umjesto Hrvoja Jurišića i Zoje Crnečki.

Ivica Nuić novi je direktor VODOVODA iz Makarske umjesto Šimuna Borića. Ante Ćapin prestao je biti član NO-a.

Ante Aleksić novi je direktor komunalne tvrtke ČISTOĆA iz Splita umjesto Miroslava Delića.

Stjepan Mrežar novi je član i predsjednik NO-a karlovačke GRADSKE TOPLANE umjesto Zdravka Marčetića.

Taher Mousa Abujoudeh novi je član i predsjednik NO-a GENERAL ELECTRICA HRVATSKA (nekadašnji ALSTOM pa ABB) umjesto Johna Rowlanda Davenporta.

Goran Hanžek i Irena Hanžek izašli su iz vlasničke strukture tvrtke MENEGHETTI iz Bala. Tvrtka koja stoji iza poznate istarske turističke i gastro-destinacije Stancija Meneghetti sad ima 15 suvlasnika.

SPECIJALNA OPREMA iz Donjeg Stupnika izašla je iz vlasničke strukture distributera plina, tvrtke ZAGORSKI METALAC iz Zaboka. Uz općinu Sveti Križ Začretje, novi suvlasnici su slovenske tvrtke PETROL i GEOPLIN.

Josip Turkalj i Ante Franičević zamijenili su uloge u Upravi AKD-ZAŠTITE iz Zagreba. Sad je Turkalj predsjednik Uprave, a Franičević član. Goranka Janić imenovana je članicom NO-a umjesto Mihaela Petra Lukića.

Katarina Malenica u listopadu je ušla u NO ČISTOĆE iz Karlovca umjesto Tomislava Vukelića, a sad je postala i predsjednica NO-a umjesto Gorana Frankovića, koji više nije u NO-u, a novi član je Zdravko Marčetić.