Aktualno
StoryEditor

Maksimalizacija učinkovitosti: Nestle najavio novih 400 otkaza

26. Siječanj 2018.

Švicarski prehrambeni div Nestle objavio je u petak da će u Francuskoj ukinuti 400 radnih mjesta u odjelima podrške potrošačima i u sjedištu tvrtke kako bi smanjio troškove i povećao učinkovitost.

Grupa u Francuskoj zapošljava 13.000 ljudi a po riječima glasnogovornika želi izbjeći otkaze te bi dio planiranog smanjenja broja radnika trebao biti ostvaren umirovljenjem i poticanjem radnika na odlazak uz otpremine. Smanjenje broja radnika sastavni je dio procesa objedinjenja sedam pogona u okolini Pariza do 2020. godine.

>>> Nestle gradi tvornicu kave i keksa na Kubi

Početkom tjedna najveći europski maloprodajni lanac Carrefour također je predstavio plan koji predviđa poticaje za dobrovoljni odlazak 2.400 zaposlenika u francuskom sjedištu u sklopu planiranih ušteda dvije milijarde eura do 2020. godine.

Nestle, najveći proizvođač pakirane hrane u svijetu, već je u rujnu objavio da planira ukinuti 450 do 550 radnih mjesta u istraživačkom centru za njegu kože Galderma u blizini Nice na Francuskoj rivijeri.

Nestle se našao pod pritiskom dioničara Third Pointa koji žele promjenu u poslovanju. Oni su u lipnju otkrili da posjeduju vlasnički udio u kompaniji vrijedan 3,5 milijarde dolara. Nestle je udovoljio nekim zahtjevima, poput otkupa dionica i postavljanja ciljane marže.

26. travanj 2024 12:18