Aktualno
StoryEditor

Mate Rimac angažirao bivšeg britanskog vojnog časnika za izvršnog direktora

13. Veljača 2019.

Tim Richardson novi je izvršni direktor Rimac Automobila, zadužen za vođenje poslovanja (COO).

Kako ističu u Rimac Automobilima on kombinira dugogodišnje iskustvo te se već preselio u Hrvatsku i spreman je pomoći tvrtki da nastavi pružati sjajne rezultate.

Richardson dolazi iz tvrtke BorgWarner, američkog dobavljača autodijelova, gdje je bio potpredsjednik i generalni direktor odgovoran za sektor Transmission Systems Business u Europi.

- Naš tempo rasta donosi mnoge izazove. Tim Richardson je uspješan izvršni direktor u automobilskoj industriji s 20 godina iskustva, a pridružuje nam se u ključnom trenutku. Planiramo izgradnju nove tvornice i kampusa, te nekoliko proizvodnih pogona za proizvodnju baterija, pogonskih sustava i drugih komponenti. Osim toga, spremamo se za proizvodnju C_Two hypercara. Timovo iskustvo bit će bitno za planiranu tranziciju, navode iz Rimac Automobila.

Osim u BorgWarneru, Richardson je radio i u drugim velikim tvrtkama, neke od njih su General Electric, Honeywell i TRW Aeronautical Systems Group. Osim toga, 12 je godina bio britanski vojni časnik.

- Impresioniran sam tehnologijom na kojoj rade Rimac Automobili, ovo je uzbudljiv trenutak za tvrtku, izjavio je novi izvršni direktor.

26. travanj 2024 15:51