Aktualno
StoryEditor

Stečaj Konzuma dodijeljen sucu Kolakušiću

06. Travanj 2017.

Nakon što je na Trgovačkom sudu u Zagrebu 31. ožujka zaprimljen prijedlog tvrtke Ovum za pokretanje stečajnog postupka nad Konzumom zbog duga od 9,5 milijuna kuna, dodijeljen je sucu Mislavu Kolakušiću. Uvidom u e-Predmet može se vidjeti da je sudac Kolakušić jučer donio rješenje o naplati pristojbe što znači da se na predmetu već radi.

>>>Perfa-bio podnio zahtjev za stečaj Konzuma

Kao razlog za pokretanje stečaja navodi se prezaduženost kompanije, a zanimljivo je da je suvlasnik Ovuma Ivan Valentić, bliski prijatelj Ivana Todorića i sin bivšeg premijera Nikice Valentića, koji se, doduše, danas ogradio od poteza svog poslovnog partnera (proizvođač jaja Perfa bio) i istaknuo da podržava Agrokor i obitelj u naporima da se situacija stabilizira te da zbog navedenog postupka razmišlja o izlasku iz partnerstva u Ovumu.

>>>Marko Brajević: Jasno da smo blokirali Konzum, morali smo misliti na plaće svojih radnika

Inače, sudac Kolakušić je poznat po kritikama tzv. lex Agrokora koji je danas izglasan u Saboru, vrlo brzo nakon toga objavljen u Narodnim novinama i već sutra stupa na snagu.

Kolakušić smatra da je novi zakon neustavan jer, kako je rekao „svi pred zakonom moraju biti jednaki, a ovdje vidimo da nisu“. Smatra da je u ovom slučaju sud sveden na razinu manju od fikusa.

>>>Kolakušić: Konzultanti su ‘Vlada u sjeni’ u Agrokoru

Kolakušić upozorava i da je položaj glavnog direktora za restrukturiranje Antonia Alvareza III pravno nejasan te da je i dalje za upravljanje kompanijom nadležna dosadašnja Uprava na čelu s Ivicom Todorićem koja snosi odgovornost za sve odluke. Također, Kolakušić smatra da je jedan od dva razloga za stečaj, prezaduženost, odavno nastupio i da je Uprava Agrokora bila dužna pokrenuti postupak.

26. travanj 2024 03:02