14. travanj 2018.

Tamara Laptoš od ponedjeljka v.d. ravnateljice USKOK-a

Dosadašnja ravnateljica Uskoka Tamara Laptoš, kojoj istječe mandat, od ponedjeljka će biti vršiteljica te dužnosti, doznaje se u Državnom odvjetništvu.

>>>Cvitan dobio dvije zamjenice; Šmer-Bajt nova varaždinska državna odvjetnica

- Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske je, na temelju članka 21. stavka 3. Zakona o državnom odvjetništvu i članka 11. stavka 1. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta donio rješenje kojim je zamjenica Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Tamara Laptoš ovlaštena da od 16. travnja 2018. obavlja poslove Ravnateljice USKOK-a, a najdulje šest mjeseci, odgovorila je na novinarski upit glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin.

>>>DORH: Kaznene prijave se gomilaju, ŽDO Zagreb još provodi izvide u slučaju Agrokor

Laptoš je na čelu Uskoka od 16. travnja 2014. kada je na toj dužnosti naslijedila Dinka Cvitana, koji je postao glavnim državnim odvjetnikom umjesto Mladena Bajića.

Natječaj za čelnu osobu Uskoka trebao je biti okončan četiri mjeseca prije isteka mandata Tamari Laptoš, no Cvitan za kojega se nagađa da neće ostati na čelu Državnog odvjetništva, prema pisanju medija, svom mogućem nasljedniku navodno nije želio nametati svoje kadrove.