Poslovna scena
StoryEditor

ACI priprema ulaganja od 100 milijuna kuna

23. Prosinac 2013.

Adriatic Croatia International Club d.d. (ACI) u prvih je deset mjeseci ove godine ostvario pozitivan bruto financijski rezultat poslovanja od 30,7 milijuna kuna, što je za 8,7 milijuna kuna ili za 22 posto manje od realizacije u istom razdoblju prošle godine, podaci su koje je Uprava ACI-ja iznijela danas na blagdanskom susretu s novinarima.

Poslovni prihodi ACI-a u deset mjeseci bili su 172,1 milijun kuna, što je jedan posto manje nego u istom razdoblju lani, a poslovni rashodi 143 milijuna kuna, što je 4 posto više.

Smanjeni su prihodi od zakupa (3 posto), od ostalih usluga nautičarima (24 posto) i ostali poslovni prihodi (52 posto), a povećani su prihodi od veza u svim kategorijama.

Prihod od stalnog veza povećan je za 3 posto, od mjesečnog veza za 16 posto, a od dnevnog veza za 5 posto.

U prvih deset mjeseci ostvarena su ulaganja od 10,3 milijuna kuna, sva iz vlastitih sredstava.

U sljedećoj godini planiraju se ulaganja od 100 milijuna kuna, prije svega u izgradnju nove ACI marine Slano u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te u pripremne radove na proširenju marine Dubrovnik.

Priprema se i dokumentacija za proširenje marine u Opatiji, izmjena pontona u marini Cres te zamjena pontona u marini Skradin.

03. svibanj 2024 23:00