Poslovna scena
StoryEditor

AZ obvezni mirovinski fond kupio 7,89 posto dionica Liburnia Riviera Hotela

16. Studeni 2016.

AZ obvezni mirovinski fond izvijestio je u srijedu da je kupio 7,89 posto dionica Liburnia Riviera Hotela (LRH) za 82 milijuna kuna, dodavši da je ulaganje u hrvatski turizam jedna od njihovih strateških odrednica.

- AZ obvezni mirovinski fond je u srijedu realizirao kupnju 7,89 posto dionica Liburnia Riviera Hoteli d.d., a ukupna vrijednost transakcije iznosila je 82 milijuna kuna. Ovim ulaganjem, AZ je povećao  svoj dosadašnji udjel na gotovo 8 posto (7,97 posto) kompanije, kaže se u priopćenju.

U AZ-u kažu da je ulaganje u hrvatski turizam jedna od njihovih strateških odrednica i da ulaganje u LRH predstavlja kontinuitet provođenja te strategije. Riječ je, kako se dodaje, o nastavku investicijske politike u kojoj se prvenstveno kupuju veći udjeli u odabranim kompanijama ili sudjeluje u dokapitalizacijama.

Prema podacima AZ-a, ukupna imovina pod upravljanjem AZ mirovinskih fondova veća je od 32 milijarde kuna, a u AZ obveznim mirovinskim fondovima trenutno za mirovinu iz drugog stupa štedi preko 620.000 hrvatskih građana.

Na Zagrebačkoj burzi u utorak u blok transakciji dionicom Liburnia Riviera Hotela, tvrtka ICF je prodala 23.900 dionica, odnosno 7,89 posto dionica te opatijske hotelske tvrtke, po cijeni od 3.450 kuna po dionici, odnosno ukupno 82,5 milijuna kuna.

26. travanj 2024 23:51