Poslovna scena
StoryEditor

Institut IGH objavio javni poziv za upis zamjenjivih obveznica

01. Lipanj 2012.

Institut IGH objavio je danas javni poziv za upis zamjenjivih obveznica, u ukupnom iznosu od 115 milijuna kuna, u protuvrijednosti eura, s rokom dospijeća od pet godina.

Kako se navodi u današnjem javnom pozivu te građevinske tvrtke, minimalni iznos upisa zamjenjivih obveznica je 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan plaćanja. Agent izdanja je investicijsko društvo Auctor.

Otvaranje knjiga upisa bit će 4. lipnja, a zatvaranje na kraju radnog dana 5. lipnja. Alokacija obveznica bit će provedena 5. lipnja u 17,00 sati. Konačna alokacija obveznica u primarnoj emisiji obavit će se sukladno diskrecijskom pravu agenta izdanja i IGH kao izdavatelja. U javnom pozivu navodi se da će se prinos izdanja kretati u rasponu između 8,5 i 9,5 posto, a isplata glavnice bit će u polugodišnjim anuitetima, na kraju razdoblja, s počekom u 1. godini od izdanja.

Konačni prinos, kamatna stopa i cijena bit će utvrđeni 5. lipnja, a datum izdanja zamjenjivih obveznica bit će 6. lipnja. Zamjenjive obveznice nude opciju zamjene za redovne dionice Instituta IGH.  Kako se, između ostaloga, navodi u javnom pozivu, vlasnicima IGH-ovih komercijalnih zapisa koji dospijevaju 8. lipnja ove godine tijekom razdoblja upisa zamjenjivih obveznica ponuđena je mogućnost njihove zamjene za te obveznice, i to po 100-postotnoj cijeni.

28. travanj 2024 03:01