Poslovna scena
StoryEditor

Kakva je budućnost PR-a?

14. Studeni 2013.

O bliskoj i dugoročnijoj budućnosti odnosa s javnošću u specijalu Lidera govore najistaknutiji stručnjaci djelatnosti koja je tijekom posljednjih 20-tak godina prošla dječje bolesti, odrasla i sudarila se s krizom, ali i još uvijek nerazumijevanjem njihove uloge jednako u kompanijama kao i javnim ustanovama i vladajućim strukturama.

Aleksandra Kolarić, predsjednica HUOJ-a, krovne udruge PR-ovaca, u intervjuu govori o tim problemima struke, o tome što su sami krivi, što im je učinila Vlada prije godinu dana kada je zabranila angažiranje PR agencija svojim tijelima, zašto je ponudila ostavku na mjesto predsjednice HUOJ-a i kako je članstvo nije prihvatilo.

Koliko je važan PR i koliko može biti loše ako ga nemate ili imate neadekvatan PR, analizira se u tekstu Umorstvo političkog PR-a, jer ni vadajući ni oporba svom imidžu očito ne posvećuju nikakvu pažnju pa se događa upravo nevjerojatna stvar da je mjesecima najnepopularniji političar šef najjače oporbene stranke i to u trenutku kada vladajućima ide skroz loše!Izuzetno je zanimljiva i tema o odnosu novinara i PR-ovaca, dvije profesije koje su poslom neminovno povezane, a jedni protiv drugih stalno rogobore. Što si zamjeraju?Krizne su teme nezaobilazne, a jedna je takva posvećena kriznim situacijama na internetu, posebno socijalnim mrežama i kako bi se PR trebao ponašati kada loš glas krene mrežama o njegovoj kompaniji.

Osim vanjskog postoji i onaj unutarnji PR izuzetno važan menadžerima, premda oni toga često nisu svjesni. Lik šefa, njegov dobar imidž među zaposlenicima često je presudan za motivaciju i dobar timski rad. 

27. travanj 2024 07:18