Poslovna scena
StoryEditor

Nema kupaca za Dalmacijavino

13. Veljača 2014.

Ni na šestoj dražbi, održanoj danas na Trgovačkom sudu u Splitu, nije bilo zainteresiranih za kupnju Dalmacijavina po cijeni od 128 milijuna kuna.

Stečajni sudac Ivan Basić stečajne je vjerovnike izvijestio kako nije bilo ni uplata zatražene jamčevine i da današnjoj dražbi nije pristupio niti jedan ponuditelj.

Stečajni upravitelj Dalmacijavina Perica Mitrović rekao da će 19. veljače biti Odbor vjerovnika zbog čega je predložio da se pričeka sa sljedećom dražbom dok se ne vide njihovi zaključci.

Stečajni vjerovnik Marko Delić sudu je predložio da se na sljedećoj dražbi ne spušta cijena od 128 milijuna kuna, a s njim se složilo dvadesetak radnika koji su bili u sudnici.

Dalmacijavino se prodaje u paketu s imovinom opterećenom hipotekama i zaštićenim brendovima među kojima je najpoznatiji Pipi. Onaj tko kupi Dalmacijavino dobit će pravo na korištenje brendova te tvrtke vrijedne osam milijuna kuna. Osim 67.000 četvornih metara skladišno-proizvodnog prostora u Sjevernoj luci prodaje se i vinarija u Jelsi i Starom Gradu te zemljište u Vrbanju na Hvaru, a kao dio ponude se našla drniška tvornica kvasine, vinogradi i poslovni prostor i skladište u Velikoj Gorici, Vukovaru, Rijeci i Zadru.

Početna prodajna cijena Dalmacijavina u kolovozu prošle godine iznosila je 281 milijun kuna, a Odbor vjerovnika cijenu je spuštao nekoliko puta kako bi se pronašao zainteresirani kupac.

06. svibanj 2024 03:59