Poslovna scena
StoryEditor

Otvoren prvi pogon u poduzetničkoj zoni u Barbanu

03. Svibanj 2013.

Tvrtka IZO danas je u poduzetničkoj zoni Krvavci u Barbanu otvorila novi pogon, što je prvi pogon otvoren u toj poduzetničkoj zoni, a otvorio ga je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Tvrtka IZO, iz mjesta Balići, bavi se proizvodnjom strojeva i opreme za prehrambenu industriju te prehrambenom proizvodnjom, odnosno proizvodnjom kruha, slastičarskih proizvoda i kolača.

U novom će pogonu u poduzetničkoj zoni u Barbanu raditi 20-ak zaposlenika, a već sada se, kaže direktor tvrtke Gracijano Roce, planira i proširenje novootvorene hale.

Ministar Maras tom je prigodom izrazio zadovoljstvo činjenicom da se barbanska poduzetnička zona razvija, istaknuvši je kao primjer smjera u kojem bi želio da Hrvatska napreduje.

Barbanska poduzetnička zona polako, ali sigurno ide ka svojoj realizaciji. U godinu dana dvije su hale već podignute, ali se istodobno krenulo s realizacijom i manjih pogona, rekao je Maras.

To je potvrda i ispravnosti ulaganja od četiri milijuna kuna u ovu zonu, smatra Maras.

Ministarstvo će uvijek podupirati poduzetničke zone i kvalitetne poslovne projekte. Uz malo sinergije između državne uprave i lokalne samouprave, doprinijet ćemo razvoju gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta, poručio je.

Načelnik općine Barban Denis Kontošić zahvalio se Ministarstvu poduzetništva koje je općini za tu poslovnu zonu prošle godine dodijelilo četiri milijuna kuna.

27. travanj 2024 02:28