03. svibanj 2013.

Otvoren prvi pogon u poduzetničkoj zoni u Barbanu

Tvrtka IZO danas je u poduzetničkoj zoni Krvavci u Barbanu otvorila novi pogon, što je prvi pogon otvoren u toj poduzetničkoj zoni, a otvorio ga je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Tvrtka IZO, iz mjesta Balići, bavi se proizvodnjom strojeva i opreme za prehrambenu industriju te prehrambenom proizvodnjom, odnosno proizvodnjom kruha, slastičarskih proizvoda i kolača.

U novom će pogonu u poduzetničkoj zoni u Barbanu raditi 20-ak zaposlenika, a već sada se, kaže direktor tvrtke Gracijano Roce, planira i proširenje novootvorene hale.

Ministar Maras tom je prigodom izrazio zadovoljstvo činjenicom da se barbanska poduzetnička zona razvija, istaknuvši je kao primjer smjera u kojem bi želio da Hrvatska napreduje.

Barbanska poduzetnička zona polako, ali sigurno ide ka svojoj realizaciji. U godinu dana dvije su hale već podignute, ali se istodobno krenulo s realizacijom i manjih pogona, rekao je Maras.

To je potvrda i ispravnosti ulaganja od četiri milijuna kuna u ovu zonu, smatra Maras.

Ministarstvo će uvijek podupirati poduzetničke zone i kvalitetne poslovne projekte. Uz malo sinergije između državne uprave i lokalne samouprave, doprinijet ćemo razvoju gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta, poručio je.

Načelnik općine Barban Denis Kontošić zahvalio se Ministarstvu poduzetništva koje je općini za tu poslovnu zonu prošle godine dodijelilo četiri milijuna kuna.