Poslovna scena
StoryEditor

Tankerska plovidba dokapitalizirala tvrtku kćer Tankerska Next Generation

13. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Brodarska kompanija Tankerska plovidba dokapitalizirala je svoju tvrtku kćer Tankerska Next Generation d.d. Glavna skupština tvrtke donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala u iznosu od 131.000.000,00 kn te on sad iznosi 200.000.000,00 kn.

Dokapitalizacija je izvršena uplatom uloga u novcu i izdavanjem 2.620.000 redovnih dionica nominalne vrijednosti 50 kuna. Tankerska plovidba d.d. je trenutno 100-postotni vlasnik tvrtke Tankerska Next Generation.

Tvrtka Tankerska Next Generation d.d. registrirana je krajem kolovoza ove godine, pri Trgovačkom sudu u Zadru. Tvrtka je osnovana kao zasebno društvo unutar grupe Tankerske plovidbe, u kojem će biti isključivo brodovi za prijevoz naftnih derivata, dok će u Tankerskoj plovidbi ostati 5 brodova za prijevoz sirove nafte i 7 brodova za prijevoz rasutih tereta. U floti Tankerske Next Generation plovit će postojeći produkt tankeri iz flote Tankerske plovidbe - Velebit i Vinjerac, kao i produkt tanker Dalmacija, koji se trenutno gradi u Koreji i koji će biti isporučen sljedeće godine.

- Dalmacija će biti prvi eko brod u floti Grupe. Naime, Tankerska Next Generation orijentirana je na nove generacije eko brodova, koji će trošiti puno manje goriva nego sadašnji - kaže direktor Tankerske Next Generation John Karavanić.

John Karavanić rođen je 1967. godine u New Yorku, gdje je njegova obitelj doselila s Paga, a pet godina radio je u londonskoj tvrtki Tankerske plovidbe Alan Shipping. Od 2004. voditelj je odjela tankera u Tankerskoj plovidbi.

Za postojeće brodove za prijevoz naftnih derivata Tankerska Next Generation već ima zaključene ugovore s globalnom kompanijom Stena Weco te oba broda posluju s dobiti.

26. travanj 2024 17:15