Poslovna scena
StoryEditor

Tvrtka Remia-plast otvorila pogon za laminiranje poliestera, slijede zapošljavanja

06. Svibanj 2016.

Suvremena tehnologija laminiranja omogućit ce povećanje kapaciteta proizvodnje te potaknuti izvoz modela brodica iz programa Nautika, kao i zapošljavanje novih radnika na području od posebne državne skrbi.

Novi pogon za laminiranje poliestera tvrtke Remia-plast iz Zagreba, površine 1250 metara četvornih, otvoren je danas u industrijskoj zoni u Jasenovcu. Radi se o projektu vrijednom 10 milijuna kuna za koji je od HABOR-a dobiveno 3,5 milijuna kuna kredita, a sa 4,5 milijuna kuna sufinanciran je sredstvima iz Fonda za regionalni razvoj Europske unije.

Pogon  je otvorio Mario Turalija, zamjenik ministra poduzetništva i obrta. Suvremena tehnologija laminiranja omogućit ce povećanje kapaciteta proizvodnje te potaknuti  izvoz modela brodica iz programa Nautika, kao i zapošljavanje novih radnika na području od posebne državne skrbi.

Na otvorenju su bili i Mikel Civljak, pomoćnik ministra poduzetništva, bivši ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, načelnica općine Jasenovac Marija Mačković, Nenad Stazić, saborski zastupnik te drugi uzvanici.

Direktor Remia-plasta Goran Rešić je izjavio da ce brend Nautika 690 K zahvaljujući otvaranju ovog pogona biti globalno konkurentan, te zahvalio svima koji su u tom poslu sudjelovali.

26. travanj 2024 07:37