Tržište kapitala
StoryEditor

Viro dijeli dividendu od 20 kuna po dionici?

16. Studeni 2012.

Virovitička tvornica šećera, Viro najavila je da će se 27. prosinca održati izvanredna glavna skupštini te tvrtke za koju je dioničarima predloženo da donesu odluku da se iz zadržane dobiti iz prošle godine isplati dividenda u iznosu od 20 kuna po dionici, kao i odluku o povlačenju s uvrštenja na uređenom tržištu - službenom tržištu Zagrebacke burze.

U pozivu za skupštinu, objavljenom na Zagrebačkoj burzi, predložena je odluka da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od 20 kuna po dionici, i to iz zadržane dobiti iz 2011. godine.

Dividenda će se dioničarima isplatiti najkasnije do 26. siječnja 2013. godine, navodi se u pozivu i dodaje da bi se isplatila svim dioničarima koji su na dan donošenja odluke evidentirani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog.

Glavnoj je skupštini predložena i odluka o povlačenju dionica Vira s uvrštenja na uređenom tržištu.

Redovne dionice Viro tvornice šećera povlače se s uvrštenja na uređenom tržištu - službenom tržištu Zagrebačke burze, prijedlog je odluke.

Iz Vira se obvezuju i da će od svih dioničara koji bi glasovali protiv te odluke otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu, odnosno po prosječnoj cijeni dionica ostvarenoj na Zagrebačkoj burzi izračunatoj kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih u trgovanju na Burzi u zadnja tri mjeseca prije objave poziva za glavnu skupštinu.

27. travanj 2024 08:46